Lammstek
Funderar på hur lördagens lammstek ska tillagas. I ugnen ,grillas eller köras i Sous viden.
Är det någon som har ett bara tips?
Det är en stek på ca 1,5 kilo. Den behöver inte vara varm när vi ska äta den och jag har en bra skärmaskin så jag kan skära upp den i tunna skivor om så behövs.
Stolt ägare till fem La permer
Jag brukar köra i ugnen gärna i lergryta i låg temperatur fast länge, jag vill ha den väldigt mör. Jag brukar ta av locket i slutet och låta steken få färg. +Det ska vara mycket vitlök, rosmarin etc.
#1 Ja massor av vitlök och färsk rosmarin är aldrig fel ihop med lamm.
Stolt ägare till fem La permer
Har en sån här (ungefär, med några ändringar i recept och procedur) på gång i sous viden för närvarande och den blir klar ikväll. Tänkte kyla den fort efteråt, utan att öppna förpackningen, och innan middagen i morgon ta ut steken och köra den i grillen en stund på medelvärme (kanske 150-200) för bättre yta och lite röksmak. Ser fram emot att se vad det blir av det hela. 🙂
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus