Annons:
Etikettmatprat
Läst 1130 ggr
Lussan20
2019-02-19 16:10

Kikärtor?

Nu köpte vi fem burkar kikärtor vilket vi aldrig brukar äta. Men 5 st för 25 kronor det kunde vi inte motstå. Men vad kan man göra med dom och vad smakar de?

Nu går jag och blänger på burkarna och undrar om det finns något gott att laga med dom i. Hoppas ni har en tanke? Mvh/WL🌺

Annons:
Loris M
2019-02-19 16:15
#1

Falafel kanske? 

Det brukar jag göra med kikärtor. 🙂

tiger tok
2019-02-19 16:20
#2

Du kan göra maräng av spadet

Honestyisdead
2019-02-19 16:22
#3

Hummus. Falaffel. Marinerade som tillbehör. I grytor.

Lussan20
2019-02-19 16:25
#4

Jag får nog googla falafel, hihi…Mvh/WL🌺

Carmarino
2019-02-19 16:29
#5

Tycker de är goda att äta som de är, eller i en sallad. Man kan även rosta dem och äta som snacks.

https://www.arla.se/recept/rostade-kikarter/
eller
https://linneasskafferi.se/2016/07/14/rostade-kikartor/

Här är lite recept på olika saker man kan göra med kikärtor, däribland falafel: 🙂

https://www.ica.se/buffe/artikel/olika-satt-att-ata-kikartor/


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

tlover
2019-02-19 16:38
#6

Sallad med saltgurka, kikärtor och tomat dressat med lime, salt och peppar är supergott (som huvudrätt eller tillbehör). Till tacos eller natchos, rostade i ugn, i wok, i tomatgryta,, i curry,, tillr m.m kikärtor är super

l'm back

Annons:
MonicaLagerquist
2019-02-19 16:52
#7

Jag brukar göa sallad av dem

Kikärter lite rödlök och sen en vinegrett över.

Stolt ägare till fem La permer

Lussan20
2019-02-19 17:17
#8

Skriver så pennan glöder här. Tack för alla förslag, spännande! Mvh/WL🌺

DesK
2019-02-19 21:50
#9

Glöm för allt i världen inte bort hummus, är ju supergott och kan användas på många olika sätt 🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

JazzBass
2019-02-19 22:04
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#10

Utöver det som nämnts brukar jag ha dem i vissa soppor för att öka på proteininnehållet och därmed göra dem mer mättande. Funkar utmärkt speciellt till olika mixade grönsakssoppor med ljusa och milda ingredienser, eftersom de inte färgar maten på samma sätt som linser. De bidrar också med lite god krämighet i sig tycker jag.

På bilden en soppa med vitbeta, potatis och kikärtor med en blandning av kikärtor och edamamebönor som tilltugg. 🙂

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Denna kommentar har tagits bort.
Lussan20
2019-02-20 05:18
#12

Ska först prova att göra sallader med kikärterna. Försöka byta ut kött en dag eftersom de tydligen är proteinrika. Bredvid här kom en reklam för Falafel Hummus snacks upp. Ska nog testa det också. Detta är en ny värld för mig….Tack för alla fina uppslag. Mvh/WL🌺

Lillyrod
2019-02-20 18:07
#13

Kikärtsbiffar. Finns många goda recept på nätet. Kryddorna i kan man ändra lite efter vad man gillar.

Annons:
Lussan20
2019-02-20 20:18
#14

 13.

Jag det funderade jag på också, lite lök, vitlök, ev lite mandel? Mvh/WL🌺

Lillyrod
2019-02-20 20:29
#15

Det låter jättegott. Jag använde bara vitlök, salt och lite svartpeppar och det blev gott. Jag ska prova med lite mandel i också 👍

Lussan20
2019-02-21 07:31
#16

Godmorgon!

Då jag arbetade på en förskola där de bara lagade vegetarisk mat, så malde de mandlar och morötter till biffar. De var goda minns jag. Så en vacker dag ska jag prova med kikärtor och annat gott i biffar. Mvh/WL🌺

Tant Grön
2019-02-21 15:29
#17

Allra godast tycker jag dom är i någon god mustig gryta. Gärna med rökt chipotle. Så finns det en Etiopisk kryddblandning som heter Baku. På den finns recept, bl.a. ett som är vegetariskt med kikärtor morötter och lök. Jättegott tycker jag.

Lussan20
2019-02-21 15:51
#18

Tack Tant Grön!

Finns Baku i vanliga livsmedelsbutiker? Mvh/WL🌺

Upp till toppen
Annons: