Annons:
Etikettmatprat
Läst 723 ggr
Tant Grön
2019-02-06 12:55

Fettfattiga pajskal vill ha tips

Någon som har ett bra tips på vad man kunde använda i pajskal istället för margarin eller smör så det inte blir så fett?

Annons:
Tant Grön
2019-02-06 15:31
#1

Ingen som har någon idé?

DesK
2019-02-06 15:43
#2

Om du äter ägg, så bör det gå att ersätta det mesta av fettet med ägg.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Tant Grön
2019-02-06 15:46
#3

#2 Helst inte ägg, om det kunde finnas något annat. 🙂

gahahah
2019-02-06 17:44
#4

kanske Pumpafrön?

Tant Grön
2019-02-07 10:51
#5

Tack för förslagen. Hade också lagt frågan på Specialkost och fick förslaget att använda kikärtor: "Du bara mixar ett paket kikärtor, 3 msk mjöl och 2 msk olja."
Det skall jag prova.

Pyttelite
2019-02-07 14:17
#6

Förr i tiden använde jag kesella - vet inte ens om det finns kvar som produkt.

Här är ett - har inte provat just det men det ger en uppfattning om proportionerna.

https://www.kokaihop.se/recept/smal-pajdeg-med-kesella


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Annons:
Tant Grön
2019-02-07 16:53
#7

#6 Gillar inte kesella. Det var ett bra tips annars.

Pyttelite
2019-02-07 17:02
#8

#7 Kesellan ger inte någon direkt bismak vad jag minns men det är ju inte en veganprodukt om det hänger på det.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Tant Grön
2019-02-07 17:11
#9

#8 Jag är ju inte vegan utan vegetarian. Vill bara inte ha kesella, creme fraish gräddfil och liknande i maten. Det finns ju också vegansk kesella, men det är smaken jag inte gillar. Men om man inte känner att det är i så kanske det kunde gå. Fast jag testar med kikärtorna först.

DesK
2019-02-07 17:42
#10

Jag skulle testa med kikärtorna, berätta gärna vad du tyckte, sen när du har testat 🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Tant Grön
2019-02-07 21:44
#11

Det skall jag göra. 🙂

MonicaLagerquist
2019-02-08 16:37
#12

Jag kokar ca 2 ½ dl röda linser i lättsaltat vatten.

Häller av vattnet, Mixar med en stavmixer. Saltar och pepprar. Häller smeten i en pajform ,förgräddar i ca 20 minuter,Tar ut och fyller pajen och gräddar som vanligt.

Stolt ägare till fem La permer

Tant Grön
2019-02-08 19:23
#13

#12 Tack, det skall jag också prova. 🙂

Annons:
Tant Grön
2019-02-17 19:11
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#14

Det blev tre mindre pajer med det receptet med kikärtor.
https://foodpharmacy.se/2018/07/magiskt-snabb-enkel-och-god-pajdeg-gjord-pa-kikartor/
Till fyllning tog jag detta receptet som jag halverade: https://www.ica.se/recept/vegansk-tomat-och-purjolokspaj-723198/

Pyttelite
2019-02-17 19:27
#15

Smakade dom smaskens?

Ser fantastiskt goda ut!


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Tant Grön
2019-02-17 21:06
#16

Dom var goda men smakade lita av kikärtorna, så det skulle inte passa till efterrättspajer. Degen var lätt att trycka ut och krympte inte vid förgräddningen.

Satt och bläddrade idag i en pärm som jag har klistrat in recept i, och fick syn på ett pajrecept där pajskalet bestod av riven potatis och olja. Det skall jag prova nästa gång.

Upp till toppen
Annons: