Matprat

Trend-rätter, tips.

2019-01-29 15:05 #0 av: Pyra

Hej! Här hemma äter vi hyfsat traditionellt, husmanskost och mackor. Fick för mig att prova lite "trendigare" mat, alltså mat som blivit jättepopulärt snabbt och som "alla" testar när det är som mest populärt. T.ex. chiapudding, bananpannkakor, mugcakes osv. Menar inte att det inte är saker som funnits länge, utan att det helt enkelt blivit en trend av just dom maträtterna. Provade bananpannkakor idag, smakade banan med konsistensen av en omelett typ. Har provat chiapudding förr, men längesedan.

Den röda tråden med dessa maträtter är väl att det oftast går snabbt/oftast frukost, mellanmål eller snacks/är nyttigare/är onyttigare än vad man brukar äta, men att det fortfarande finns en liknelse till nått annat (pannkakor/bananpannkakor). Kul att testa helt enkelt, men jag kommer inte på så många fler rätter som vart populära det senaste, tips?

Anmäl
2019-01-29 16:05 #1 av: Sindri

Smoothies är väl superpopulärt just nu och man kan stoppa i det mesta i frukt- och grönsaksväg, även nötter. Grönkål verkar vara en av de hetaste ingredienserna nu.

Anmäl
2019-01-30 09:39 #2 av: Surpan

Poké-bowl och ramen har vart superstort på senaste tiden. Även avokadotoast. Vegetariskt och veganskt är trendigt. No-waste menyer.

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.