Linsgryta, hjälp med recept
Hittade ett recept på en linsgryta, men det skulle vara en del konstiga ingredienser som jag inte fått tag på. Det ena är Puylinser, så är det mörk misopasta och Tamari.
Tamari hittade jag visserligen, men köpte inte när jag inte hittade det andra.
Någon som vet om jag kan byta ut Tamarin mot annan soya, har Koreansk, Japansk och Kinesisk hemma.
Kan jag byta ut Puylinserna mot gröna eller röda som jag har hemma?
Och så den mörka misopastan, är den väldigt viktig att ha i? Går den att byta ut mot något annat?
Puylinser skulle jag ersätta med gröna linser.
Tamarin skulle jag ersätta med japansk soja.
Den mörka misopastan skulle jag ersätta med umami -pulver .
Stolt ägare till fem La permer
#1 Men vad är umami-pulver, var får jag tag i det?
Santa Maria har det i sitt kryddsortimen
https://www.matspar.se/produkt/japanese-natural-umami-44-g-santa-maria
Stolt ägare till fem La permer
#1 Hittade till slut både misopasta och umamipulver. Tänkte köpa umamipulvret, men såg att det innehöll fiskpulver, så det blev misopastan fast den var väldigt dyr.
Skulle lagat den i söndags, men upptäckte att dom gröna linserna var slut.
Lägger in receptet på linsgrytan om någon vill prova:
https://www.happygreen.se/magazine/item/linsgryta-med-gronkal-spenat-och-kokosmjolk/
Skall göra den idag, så kan jag berätta sen om den var god.
Tycker den blev väldigt god och smakrik. Mättande var den också.
Det låter som ett riktigt gott recept 🙂 (jag tillät mig att ändra rubriken, så att receptet och tråden blir lättare att hitta)
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.