Veggo Vegetariskt

Linsgryta, hjälp med recept

2019-01-12 17:42 #0 av: Tant Grön

Hittade ett recept på en linsgryta, men det skulle vara en del konstiga ingredienser som jag inte fått tag på. Det ena är Puylinser, så är det mörk misopasta och Tamari.
Tamari hittade jag visserligen, men köpte inte när jag inte hittade det andra.
Någon som vet om jag kan byta ut Tamarin mot annan soya, har Koreansk, Japansk och Kinesisk hemma.
Kan jag byta ut Puylinserna mot gröna eller röda som jag har hemma?
Och så den mörka misopastan, är den väldigt viktig att ha i? Går den att byta ut mot något annat?

Anmäl
2019-01-12 18:04 #1 av: MonicaLagerquist

Puylinser skulle jag ersätta med gröna linser.

Tamarin skulle jag ersätta med japansk soja.

Den mörka   misopastan skulle jag ersätta med umami -pulver .

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2019-01-12 18:40 #2 av: Tant Grön

#1 Men vad är umami-pulver, var får jag tag i det?

Anmäl
2019-01-12 18:51 #3 av: MonicaLagerquist

Santa Maria har det i sitt kryddsortimen

https://www.matspar.se/produkt/japanese-natural-umami-44-g-santa-maria

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2019-01-16 13:24 #4 av: Tant Grön

#1 Hittade till slut både misopasta och umamipulver. Tänkte köpa umamipulvret, men såg att det innehöll fiskpulver, så det blev misopastan fast den var väldigt dyr. 
Skulle lagat den i söndags, men upptäckte att dom gröna linserna var slut.

Anmäl
2019-01-20 12:53 #5 av: Tant Grön

Lägger in receptet på linsgrytan om någon vill prova:
https://www.happygreen.se/magazine/item/linsgryta-med-gronkal-spenat-och-kokosmjolk/
Skall göra den idag, så kan jag berätta sen om den var god.

Anmäl
2019-01-21 14:24 #6 av: Tant Grön

Tycker den blev väldigt god och smakrik. Mättande var den också.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.