Annons:
Etikettmatprat
Läst 554 ggr
Tant Grön
1/11/19, 10:57 AM

Vad göra av rödkål?

Har en klyfta rödkål liggande i kylskåpet och vet inte vad jag skall göra med den. Vill inte göra mer sallad. Någon som har något bra tips?

Annons:
MonicaLagerquist
1/11/19, 10:59 AM
#1

Jag skulle koka den och äta med lite smör och en gnutta salt.

Stolt ägare till fem La permer

Tant Grön
1/11/19, 11:00 AM
#2

Det kunde jag ju prova. 🙂 Skall jag koka den hel eller skära i bitar?

Maria
1/11/19, 11:06 AM
#3

Här kommer ett recept vi brukar göra. Går utmärkt att frysa också. Gott till korv och olika kötträtter.

https://receptfavoriter.se/recept/roedkal.html

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Tant Grön
1/11/19, 11:09 AM
#4

Bra att förslagen hittills varit vegetariska, glömde säga det. 🙂

MonicaLagerquist
1/11/19, 8:07 PM
#5

Jag skär kålen i strimlor och sen kokar jag dem i lättsaltat vatten tills dess att det blivit mjuka.

Stolt ägare till fem La permer

Martin
1/12/19, 10:42 PM
#6

Vi picklade rödkål häromdagen, blev gott faktiskt. Det kvalar kanske in som sallad förvisso…

mvh Martin

Annons:
Upp till toppen
Annons: