Matprat

Brukar ni välja råvaror efter säsong?

2019-01-11 10:09 #0 av: Tant Grön

Det blir både billigare och är bra för miljön. Här är vad man kan välja i Januari:
https://www.land.se/mat-dryck/9-ravaror-du-ska-passa-pa-att-ata-i-januari/?utm_source=leiki&utm_medium=land&utm_campaign=contextual&_ga=2.53734824.1849982214.1546962886-1929330547.1535284845

Anmäl
2019-01-11 10:22 #1 av: Magi-cat

Bra att välja efter säsong!

Det blir mycket rotsaker (potatis och morötter i ugn) så här års och grönkål mest varje dag. Vilken förträfflig grönsak!


Och så surkål...

”Hej, sa Sniff. Jag har hittat en alldeles egen väg. Den ser farlig ut.” ”Hur farlig”, frågade mumintrollet. ”Jag skulle närmast säga enormt farlig”, sa Sniff. ”Då måste vi ha smörgåsar med oss”, sa mumintrollet. ”Och saft.”

Anmäl
2019-01-11 10:25 #2 av: Wonnalesan

Jo, jag har börjat köpa mer rotgrönsaker, hoppar de vattniga tomaterna och gröna bananerna. Äter en Östgötsk morot istället.  Tar lite i taget, kollar och lär mig. Nu ska jag leta efter egenhändig gjort Pizzasallad, vitkålen är billig. Ganska intressant att spana...Mvh/WLBlomma

Anmäl
2019-01-11 10:40 #3 av: Tant Grön

Rotsaker och grönkål är ju så gott, finns så mycket god mat man kan laga av dem.

#2 Pizzasallad lärde jag mig att göra först förra året. Visste inte innan att man skall massera den strimlade kålen några minuter tills den slakar. Trodde att man skulle hälla kokande vatten över, eller låta den dra med salt. Ingen av de metoderna gav ju sådan sallad som man får på pizzerior.

Anmäl
2019-01-11 11:00 #4 av: MonicaLagerquist

Jag försöker.
Undviker tex att köpa tomater. När våra egna är slut så blir det inga förens de nya kommer.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2019-01-11 11:01 #5 av: Tant Grön

#4 Tomaterna brukar ju inte heller vara så goda vid den här tiden.

Anmäl
2019-01-11 11:17 #6 av: Wonnalesan

Massera vitkålen, hm låter lite mystiskt? Berätta gärna tant grön hur du gör, man vill ju ha den så där krispig som Pizzerians sallad är.

Såg mig själv massera kålhuvudet hihi och ta i och knåda tills bladen föll mjuka ner. Men så kanske det inte går till? Mvh/WLSkrattarFår idé

Anmäl