råd, tips

Tips på mat i en wonderbag?

2019-01-01 11:40 #0 av: tlover

Någon annan som har en wonderbag eller kanske en crockpot? Jag fick ju en wonderbag i julklapp så jag letar efter de godaste, gärna vegetariska rätterna.

Gärna sådana som är enkla att fixa "kolhydraterna" till då jag har 10 min att göra middag på under vardagar (glutenfritt)

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2019-01-13 18:20 #1 av: tlover

Hittills har jag testat att göra en alkoholfri blåbärsglögg (från recepthäftet så det finns säkert på deras hemsida), kyckling buljong, pastasås med billiga kantbitar och en kycklinggryta.

Det enda som inte var superbra var väl pastasåsen men det var mer för ingredienserna och blåbärsglöggen ansåg endel vara för sur men då var den helt osötad

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2019-01-16 10:38 #2 av: Tant Grön

Har ingen sån, men det är roligt att läsa om dina erfarenheter. Glad
När jag kokar ris så brukar jag bara koka en stund, sen lägger jag på två tjocka grytlappar och stänger av plattan. För många år sedan hade jag en egengjord isolerad låda som maten kokade färdigt i. Blev mest potatis och ris.

Anmäl
2019-01-16 12:10 #3 av: DesK

Jag har gjort pastasås på köttfärs och grönsaker och även pastasås på vegofärs, båda blir jättebra. Soppor av många slag blir superbra, likaså grytor. En annan sak som jag gör då och då är att koka diverse torra blötlagda baljväxter, det är smidigt och bra, för krävs ju ingen passning.

Désirée

Anmäl
2019-02-04 17:34 #4 av: tlover

Gjorde en supergod linsgryta med saffran och russin idag som jag tror jag måste knåpa ut receptet på (jag lagar ju bara mat utan recept).
Vegansk var den också

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.