Fisk & Skaldjur

Lax

2018-12-26 10:19 #0 av: Hagasessan69

Vi fick ställa in vår middag igår pga magsjuka, saken är den att jag redan hade tagit upp en lax (med ben). Vad ska jag göra med den? Kan jag göra vid sen i ugnen som var tanken och sen frysa in den?

Tack på förhand!

Anmäl
2018-12-26 10:20 #1 av: Maria

Visst kan du laga till en maträtt av laxen och sedan frysa in hela rätten.

/Maria

 

Anmäl
2018-12-26 10:25 #2 av: Hagasessan69

Ska jag ta bort skinnet när den är kall eller låta den vara kvar? Tänkte bjuda den på söndag..hur värmer jag den som bäst sen så att den inte blir för torr?

Anmäl
2018-12-26 10:49 #3 av: DesK

Tillaga den inte helt färdig och värm den sedan försiktigt i papper eller folie, så blir den inte så torr. Ta bort skinnet när den är helt färdig.

Désirée

Anmäl
2018-12-26 14:24 #4 av: Hagasessan69

Nu har jag tillagat 1.4 kg hel lax i ugn längst ner i 200° i 40 min, skulle vara inne i 50 min. Står och svalnar av i uterummet innan den åker in i frysen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.