Lax
Vi fick ställa in vår middag igår pga magsjuka, saken är den att jag redan hade tagit upp en lax (med ben). Vad ska jag göra med den? Kan jag göra vid sen i ugnen som var tanken och sen frysa in den? Tack på förhand!
Visst kan du laga till en maträtt av laxen och sedan frysa in hela rätten.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Ska jag ta bort skinnet när den är kall eller låta den vara kvar? Tänkte bjuda den på söndag..hur värmer jag den som bäst sen så att den inte blir för torr?
Tillaga den inte helt färdig och värm den sedan försiktigt i papper eller folie, så blir den inte så torr. Ta bort skinnet när den är helt färdig.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Nu har jag tillagat 1.4 kg hel lax i ugn längst ner i 200° i 40 min, skulle vara inne i 50 min. Står och svalnar av i uterummet innan den åker in i frysen.