Julköttbullar
Gör ni några speciella köttbullar till jul?Eller kör ni samma gamla vanliga recept?
Stolt ägare till fem La permer
Speciella. Har i lite kryddpeppar i smeten, men det är den enda förändringen.
Jag har tidigare år inte gjort så stora förändringar men i år testar jag Leif Mannerströms köttbullar.Vi får väl se om det går hem.
Den jag provsmakade smakade bra ialla fall.
Stolt ägare till fem La permer
Brukar prova med olika sorters julkryddor, i år har jag tänkt köpa kryddpeppar, och framförallt ha mycket mer fläskfärs i för saftighetens skull.
#3 Jag hade 50/50 i år
Stolt ägare till fem La permer
Jag gör aldrig likadana köttbullar två gånger, speciellt inte till jul. 😛 (Hmm, märklig formulering det där…) 😂
För några år sen friterade jag köttbullar till julen. Blev jättegoda så, och snyggt runda. Kryddade dem med lite asiatiska smaker om jag minns rätt. Synd bara att jag inte alls minns nåt närmare vilken kryddning jag använde.
Rökte också köttbullar i rökgrillen häromåret, ganska traditionellt kryddade annars. De blev helt fenomenalt goda med mycket baconkaraktär. Skulle kunna tänka mig göra såna till nån jul, men inte i år eftersom vi firar julafton hos mina svärföräldrar. Om jag inte gör dem i förväg och fryser ner, förstås… 🙂
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus
#4 av: MonicaLagerquist
precis vad jag hade tänkt. Har du smakat? Blev de saftiga? Läste någonstans att i Skåne gör man dem bara av fläskfärs.
Jag har förresten testat med både glögg och julmust i (dock inte samtidigt). Barnen gillade båda, men inte maken. (Försök inte komma med något nytt här inte!)
#6 De blev väldigt saftiga.Jag brynte dem i pannan på spisen och sen fick de tio minuter i 125 grader i ugnen.
Stolt ägare till fem La permer
Älgfärs, grädde för mer fett och så kryddpeppar för julig smak!
Har bara gjort vanliga köttbullar brukar bara bli klagomål när det blir kryddpeppar i och liknande, min man vill att köttbullar smaka som vanliga köttbullar själv bryr jag mig inte så mycket jag tycker fisken är godast på julbordet.
Förra året gjorde jag köttbullar efter ett recept på Kostdoktorns sida, de blev väldigt goda 🙂Fast jag skippade kryddpepparn och hade mer svartpeppar istället, vi gillar mat med lite mer smak.
Har i kryddpeppar och kanel