Råd & tips

Frosta frysen

2018-12-11 19:06 #0 av: Jonas_89
undefined

Dropp, Dropp, dropp. Passa på o lägg allt krubb på balkongen elr nåt nu när minusgraderna kommer så att all is inte tar upp plats ^^

Anmäl
2018-12-12 13:05 #1 av: JazzBass

Jag väntar nog tills det är minst -10°C ute, men det måste absolut göras  i vinter igen.

Förra frysen gick sönder förra vintern då vi många år innan varit alltför lata med avfrostningen. Den gick väl slutligen så hårt p.g.a. all is så att när den väl fick vila vid avfrostningen så vaknade den aldrig till liv igen. Så vi ska undvika göra samma fel i fortsättningen. 

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-12-12 15:09 #2 av: Carmarino

Har en självavfrostande frys. Det är det bästa beslut jag tagit när det gäller inköp av vitvaror. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-12-12 15:13 #3 av: Carmarino

#1 Det tar ofta mer än ett dygn att tina djupfrysta varor i kylskåpet. Om du packar ihop allt du har i frysen, med de mest känsliga varorna innerst (mellan de övriga), och ställer dem på balkongen, eller någon annan lämplig plats utomhus, så kommer du att hinna frosta av frysen utan problem även om det inte är minusgrader.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-12-12 15:30 #4 av: JazzBass

#2 - Det skulle vi gärna ha skaffat, men ekonomin sade stopp, speciellt då vi ville byta kyl på samma gång. Så när vi hittade begagnad kyl och frys till bra pris slog vi till på det. 

#3 - Ja, jag har transporterat en kylväska i frigolit full med frysta bär en het sommardag i över 7 timmar i bilens baklucka utan att de tinade. Men det underlättar förstås vid avfrostning om det är rejält kallt, och det brukar det vara under åtminstone nån månad här uppe i januari-mars. Glad

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.