Annons:
Etikettmatprat
Läst 384 ggr
Tant Grön
2018-11-29 13:26

Grönkålsundring

Har fått lära mig att när man gör stuvad spenat så skall man slå bort vattnet, för det innehåller mycket nitrit, samma sak med nässla. Har gjort likadant med grönkål när jag stuvar, men det kanske är onödigt, hur brukar ni göra?

Annons:
JazzBass
2018-11-29 14:04
#1

Jag har aldrig hällt bort nåt vatten när jag använt spenat eller grönkål i matlagningen… 🤐☺️🤔

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Maria
2018-11-29 14:12
#2

Jag har aldrig använt vattnet när jag stuvar spenat, grönkål eller ex mangold. Jag låter det rinna av när jag har förvällt bladen och sedan stuvar jag med grädde eller gräddmjölk.

Jag gör det enbart för att det står så i mina recept😉

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Tant Grön
2018-11-29 15:10
#3

Fick lära mig att hälla bort det när jag var ung, men är osäker på grönkål, om det innehåller mycket nitrit.

Torparmor
2018-11-30 13:13
#4

Jag har aldrig hört talas om att  grönkål eller spenat innehåller nitrit. Däremot innehåller spenat oxalsyra precis som rabarber.

Jag förväller inte grönkålen alls oavsett hur jag tillagar den.


Låt dagen idag bli din bästa hittills!

Tant Grön
2018-11-30 18:00
#5

#4 Spenat innehåller nitrit eller nitrat som omvandlas till nitrit. Men det kanske är för oxalsyran som man skall hälla bort vattnet?

Magi-cat
2018-11-30 18:15
#6

"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Annons:
Upp till toppen
Annons: