Annons:
Etikettersopporsåser
Läst 1378 ggr
Mooniq
2018-11-22 15:00

Höst = soppa

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Hösten är sopptider för mig. Idag blir det blandade grönsaker med lite krossade tomater som sen mixas. I min slowcooker sjuder rimmad bog som jag ska tärna upp och ha i soppan.

För ett tag sen gjorde jag soppa och på slutet hade jag i en burk Mrs Cheng Green Curry - riktigt god smakbrytare.

Mixar du din grönsakssoppa eller kör du klassisk stil? fyll gärna på  med tips och bilder.

Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃

Annons:
Tant Grön
2018-11-22 15:19
#1

Åt linssoppa igår. Brukar göra potatissoppa, olika bönsoppor och grönsakssoppor. 
Ibland mixar jag och ibland inte. Ofta har jag inget recept utan tager vad jag haver i kyl och skåp.

MonicaLagerquist
2018-11-22 15:59
#2

Vi äter soppa till lunch varje dag under höst och vintern. Idag blev det laxsoppa. Kokar in laxrens och gör en fond på det. Har sen lagom portioner i frysen och fyller på med div grönsaker idag blev det potatis och slantad morot.

Stolt ägare till fem La permer

sp0ngeb0b
2018-11-22 16:27
#3

Jag älskar soppor! Mixar ofta men inte alltid. Äter nästan bara grytor och de är ju chunky så att säga, så det blir ju lite mer variation om jag mixar soppan. Linssoppa har jag gärna omixad men grönsakssoppor gillar jag mixade.

Mooniq
2018-11-22 16:49
#4

#2 MonicaLagerquist - har du recept på en kryddig linssoppa? smakade en för ett tag sen men glömde fråga efter recept.

Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃

MonicaLagerquist
2018-11-23 07:01
#5

#4 Nix jag bara gör lite som det faller mig in, Har fått en stark väldigt stark chilisås av en vän som jag droppar i en droppe av.

Stolt ägare till fem La permer

JazzBass
2018-11-23 08:04
#6

Gör rätt ofta soppa, egentligen oberoende av årstid. Kanske lite mer sällan på sommaren dock.

Om jag mixar soppan eller inte beror långt på vilken sorts soppa det är. Har jag i blandade tärnade rotsaker och grönsaker, och kanske kött eller fisk så mixar jag aldrig, men om jag gör en soppa på en specifik ingrediens (t.ex. linssoppa, batatsoppa, vitlökssoppa, sparrissoppa…) så mixar jag nästan alltid.

#4 - Tycker linssoppa blir bra med lök och batat som extra substans i soppan, och med kryddor som vitlök, spiskummin, rökt paprika och cayennepeppar för lite extra karaktär. Blir bäst som mixad tycker jag.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Annons:
Tant Grön
2018-11-23 12:18
#7

Idag blir det Albansk bönsoppa. Den gör jag på vita bönor, lök, paprikapulver, Vegeta m.m.

[Ssoklubb]
2019-01-05 13:06
#8

Äter soppa på vinterns också. Idag har jag gjort stark köttfärssgryta/soppa. Nästa vecka ska jag göra kryddig linssoppa med en touch av asien 😘

Maria
2019-01-05 13:27
#9

Idag har jag gjort Fransk bondsoppa med röda linser och sidfläsk bland annat.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

[Ssoklubb]
2019-01-05 13:29
#10

#9

Jag testade att göra den soppan för två år sedan ungefär. Men det smakade inte alls bra tyckte jag.

Maria
2019-01-05 13:31
#11

Vad hade du mer i soppan då?

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

[Ssoklubb]
2019-01-05 13:38
#12

Jag använde detta recept: https://www.ica.se/recept/fransk-bondsoppa-med-linser-och-rokt-flask-717937/

Var riktigt salt  för mina smaklökar.

Maria
2019-01-05 13:41
#13

#12 Det är ungefär så jag gör också fast jag har franska örter i som krydda. Det är min mans favoritsoppa😉

Du kan ju halvera buljongen så att det inte blir så salt.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Annons:
[Ssoklubb]
2019-01-05 13:42
#14

Jag får testa att göra så. Ser ju gott ut på bilden,

MonicaLagerquist
2019-01-05 13:43
#15

Här kokar fem lite köttsoppa på spisen i sen i morse.Klar om ett par timmar.Då packar jag den i ½ liters pack i plastpåsar som jag sen fryser i platta paket för att ta fram att äta en annan dag.

Stolt ägare till fem La permer

[Ssoklubb]
2019-01-05 13:49
#16

#15 Fem liter?

MonicaLagerquist
2019-01-05 14:12
#17

#16 Ja brukar koka tio liter men orkade inte fixa det nu när jag är sjuk.

Stolt ägare till fem La permer

[Ssoklubb]
2019-01-05 14:16
#18

Du måste ha en megastor kastrull/gryta 😃

MonicaLagerquist
2019-01-05 14:23
#19

#18 👍

Stolt ägare till fem La permer

[Ssoklubb]
2019-01-05 14:24
#20

#19 Fem liter blod, det har ju väl en fullvuxen människa?

Annons:
MonicaLagerquist
2019-01-05 14:30
#21

#20 och?

Stolt ägare till fem La permer

[Ssoklubb]
2019-01-05 14:32
#22

Undrar bara hur det får plats i din frys.  Vad för soppa brukar du koka? 🙂

MonicaLagerquist
2019-01-05 14:54
#23

#22 Jag har tre fullstora frysar.

Köttsoppa och ärtsoppa är de soppor jag kokar storkok på.Sen är det morotsoppa,tomatsoppa löksoppa ängssyresoppa blomkålssoppa laxsoppa kycklingsoppa osv som jag kokar i små kok för en måltid för två.

Stolt ägare till fem La permer

[Ssoklubb]
2019-01-05 14:56
#24

#23 Jag har en liten frys medans du har tre 😉

Honestyisdead
2019-01-05 15:08
#25

Jag älskar sparrissoppa, svampsoppa och skaldjurssoppa!

[Ssoklubb]
2019-01-05 15:11
#26

#25 Älskar alla skaldjur och potatis och sparrissoppa är en favorit.

[Ssoklubb]
2019-01-05 15:11
#27

Älskar ramen också 😉

Annons:
Lillyrod
2019-01-06 11:38
#28

Gjorde linssoppa förra veckan och idag blir det blomkålssoppa på Romanesco blomkål. Mest för att den ser mycket roligare ut 🙂

Upp till toppen
Annons: