Blandsylt fråga
Åt en gång sylt som hade lite hela krusbär i och den var blandad med andra mindre bär. Den var så väldigt god. 😛Kan inte komma på vad det kunde vara för andra bär. Någon som har en idé vad det kunde ha varit? Det var inte jordgubbar, utan små runda bär som gjorde att sylten blev mildare. Tycker att ren krusbärssylt är för skarp.
Kan det har varit röda vinbär? De är ju ett vanligt bär till blandsylt och saft
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
Vet inte, men dom är ju också ganska syrliga. Det kunde ju också varit fler än en sorts bär.
Små runda bär har blåbär, svarta vinbär, lingon, tranbär, rönnbär, enbär, slånbär, och häggbär. De enda av dessa som inte är syrliga är väl blåbär och svarta vinbär
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
Smultron
Sorg är kärlek som blivit hemlös
#4 Kunde ju har varit smultron, men i så fall var den rårörd för smultron tål inte att kokas.
#3 Svart vinbär möjligen, men inte bara i så fall. Vet inte hur häggbär smakar. När jag såg dina förslag så kom jag att tänka på fläderbär, men vet inte hur dom smakar heller.
Minns du vilken färg sylten hade? Blåbär och svarta vinbär ger ju rätt mörk sylt. För att mildra bärsyran kan man också tillsätta vaniljsocker, vilket även gör att lite mer syrliga eller beska bär kunde finnas i.
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
Åkerbär?
#6 Den var inte så mörk som blåbärssylt. Har för mig att den var något mörkare än hallonsylt.
#7 Åkerbär är ju ovanligt här nere, bara odlade i så fall. Annars smakmässigt skulle det kunna vara det. Vet inte, finns det frusna åkerbär att köpa?
#8 jag har ingen aning tyvärr, har aldrig sett åkerbär i matbutik
Aronia?
#10 Har aldrig smakat aroniasylt. Tror du det skulle bli gott med krusbär?
Jag har aronia, den blir lite kärv i smaken ungefär som slånbär
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
#12 I så fall var det inte aronia, den var absolut inte kärv.
Någon som provat fläderbär, är det gott till sylt?