Soppor och såser

Påssåser hiss eller diss?

2018-10-31 08:20 #0 av: MonicaLagerquist

Hur står det till i erat köksskåp finns det pås-såser där?

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-10-31 08:26 #1 av: Åsa S

Nej ingen påssås det enda jag kan tänka mig att använda är vanlijsås på pulver, annan såspulver typ brunsås, bernaissås  o dyl tror inte jag att jag har använt sen 90-talet

Anmäl
2018-10-31 08:26 #2 av: Wony

Massor. Det är flera som är jättegoda och dessutom praktiskt om man inte orkar komma på någon egen sås. Snabbt och smidigt.

Anmäl
2018-10-31 08:29 #3 av: Tant Grön

Nej, egna såser är enormt mycket godare och går ungefär lika snabbt att svänga ihop.

Anmäl
2018-10-31 08:35 #4 av: Mooniq

Nope, inga kemikaler i mitt kök om jag kan undvika det.  Jag sorterar även ut annat med smakförstärkare som kryddor, buljonger och färdiglagad asiatisk mat där E 620 - 630 ingår. kallas även jästextrat, naturlig jäst och glutamat eller MSG. 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2018-10-31 09:03 #5 av: Garm

Påssåser blir det extreeeemt sällan, gör helst själv. Det blir då enklare såser, eftersom jag inte är någon hejare på det, men det blir ändå godare än påssås.

Anmäl
2018-10-31 09:10 #6 av: oh-la

Nepp, har inte ägt en påssås i mitt liv. Eller ja, räknas dippsås så har jag köpt det flera gånger, men varma pulversåser kommer inte in i köket.

Anmäl
2018-10-31 09:15 #7 av: Maria

Nej absolut inga påssåser hos oss.

/Maria

 

Anmäl
2018-10-31 09:23 #8 av: Fridaaaa

Föruthade vi det mycket, men inte numera. Står en fisksås det är allt

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2018-10-31 09:28 #9 av: MonicaLagerquist

När ungarna var små för ca 20 år sen hade vi bes sås på påse,

Men nu är det egengjorda såser som gäller.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-10-31 09:50 #10 av: wildfire

Nej inga såser på påse. Det är  så lätt snabbt och enkelt att göra sina egna . 


Anmäl
2018-10-31 10:11 #11 av: tlover

Nej definitivt inte, men då tvivlar jag att jag tål dom

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-10-31 12:57 #12 av: JazzBass

Mina föräldrar använde mycket såna under min uppväxt och gör det fortfarande ganska ofta. Synd, då det ju egentligen är väldigt enkelt att göra egna och blir oftast väldigt mycket godare.  Som jag nämnde i tråden om kryddblandningar så har jag aldrig och kommer aldrig släppa in några påssåser i mitt kök. De brukar dessutom vara fullproppade av härdade fetter, allsköns tillsatsämnen, smakförstärkare och andra onödiga otrevligheter... Illamående

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.