Vad blir det för mat? 6
Hög tid för ny tråd. Den förra finns här https://matlust.ifokus.se/discussions/5bb31eae8e0e747dda503f78-vad-blir-det-for-mat-5?discussions-1
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Tonfiskpastasås
l'm back
Potatisgulasch
Sushi 😋
Rester av smörgåstårtan från igår.
Stolt ägare till fem La permer
Hade tänkt äta resten av potatisgulaschen idag, men min man åt upp alltihop. Det får bli böngryta istället idag.
Kycklingcurrygryta med ris till blir det ikväll
Grillad biff champinjonsås och pommes.
Stolt ägare till fem La permer
Grönsakssoppa med basilikaolja och rostade mackor.
Idag till snabblunch blev det spaghetti med smörstekt rökslöjskivling och en liten skvätt grädde. Det blev det absolut godaste med svamp som jag ätit på länge! Plockade svampen på förmiddagen för första gången med en granne som är van svampplockare, så nu har jag lärt mig en ny sort som dessutom var fantastiskt god. 😃 (Kollade förstås upp den noga själv också för att verkligen vara på säkra sidan med den).
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus
Idag ska det bli tomatsoppa
Stolt ägare till fem La permer
Stuvad vitkål bratwurst
Stolt ägare till fem La permer
Portergryta med hasselbackspotatis och sallad
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Smörgåstårta
Risotto med hummer, fänkål och basilikaolja.
Igår blev det tvårätters senlunch: Som förrätt blev det en svampsoppa med färska trattkantareller och några vanliga gula, samt lök, rotselleri och ganska mycket tärnad gulbeta och polkabeta, och som "varmrätt" för oss vuxna och enda rätt för barnen blev det samma goda betor (ångtryckkokade dem skilt men använde spadet till soppan) tillsammans med kycklingköttbullar i salviakryddad gräddsås. Allt blev väldigt gott och lyckat! 🙂
Som kvällsbit för mig blev det ett par varma smörgåsar med smörstekt rökslöjskivling, lite majonnäs och parmesan. Frun är ju skeptisk till såna här mer "udda" svampar så hon ville inte ha alls av den, men alltså vad jag älskar den! Supergod. 🙂
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus
#16 Är det en svamp som tål frost, så man kan plocka den sent?
Planen var ju att äta kycklingsoppa till lunch,
Nu blev det två kokta korvar på IKEA till lunch så kycklingsoppan fick bli kvällsmat.
Stolt ägare till fem La permer
Risotto igen, idag med rökt lax, mosade ärtor, basilikaolja och friterade morötter.
makaroner och gräddsås bara. Ingen matlust pga förkylning
Köttsoppa
Stolt ägare till fem La permer
Kålpudding
Stolt ägare till fem La permer
till lunch blev det vegoburgare, makaroner och bea.
Till middag blir det schnitzel, pommes och sweet chilisås.
Smörgåstårta
Vegetarisk Thaigryta
Spenatsoppa med ägg
Stolt ägare till fem La permer
Till lunch blir det rester från igår, paj med broccoli, skinka och ost. Till middag blir det nog kycklinggryta med syltlök och champinjoner med ris.
/Surpan
Det blir "krämig lax" och pasta ikväll.
Stekt falukorv och en het grönsaksröra gjord på lök, paprika, äpple ,tomat och chili.
Stolt ägare till fem La permer
Till lunch blev det en köpe lasagne, hade ingen annan tid.
Till middag blir det hamburgare med ost, picklad lök och sötpotatispommes.
Det som var kvar av smörgåstårtan och en omelett.
Vegetariska biffar med sås och grönsaker.
Ärtsoppa och pannakakor idag
Panerad fisk och spenat
Stolt ägare till fem La permer
Idag fick jag fint besök av min yngsta dotter och hennes pojkvän😍, så det blev en vegansk afghaninspirerad färsrätt med mycket grönsaker, mörk bulghur och libabröd 🙂 Att den var afghaninspirerad bekräftades av killarna här hemma, de sa allihop: Du ser inte bara ut som våra mammor, nu när det är kallt, du lagar lika god mat som de också 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#38 Det låter spännande och gott. 🙂
Här blev det asiatiska nudlar med lax, räkor, paprika, lök och blomkål. Gott. 🙂
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus
Pizza gjord på en foccacialiknande botten med oliver, tomat, champinjoner och basilikalöv.
Pasta och bacon
Stolt ägare till fem La permer
Idag blev det god lunchbuffé på en trevlig japansk restaurang tillsammans med fina vänner 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Köttfärssoppa :)
En variant av moussaka med vegetarisk färs.
till lunch vet jag inte men ikväll ska vi grilla ute.Mannen har monterat belysning ovanför grillen.
Stolt ägare till fem La permer
Vegetarisk schnitzel med egenodlad potatis, grönppepparsås, grönsaker, gelé och sallad.
Blir nån form av krämig pasta idag
Det får bli rester från gårdagens älggryta till lunch.
Stolt ägare till fem La permer
Raggmunk med fläsk blir det här ikväll.
Polenta med rökta laxfenor.
Tonfisksallad
Stolt ägare till fem La permer
Ängsyresoppa
Stolt ägare till fem La permer
Ikväll blir det kycklingpannbiffar med gräddsås, kokt potatis och lingon.
Fisk i foliepaket
Stolt ägare till fem La permer
Blir inga biffar. Var fortfarande fruset. Så jag ska grilla kycklingvingar i ugnen istället.
Kyckling med pastasallad.
/Surpan
Här blev det tunnbrödsrullar med kokt mosad potatis, rå rödlök, grekisk salladsinläggning och rostbiff.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Grönsakssoppa med basilika creme fraiche och stekt polenta.
Köttsoppa
Stolt ägare till fem La permer
Vegetariska biffar med potatismos och löksky.
Stekt ris med grönsaker
Stolt ägare till fem La permer
Tomatsoppa
Stolt ägare till fem La permer
Är sugen på kinamat. Så det lutar åt restaurang ikväll.
Vi ska grilla korv.
Stolt ägare till fem La permer
Vegetarisk svamppaté med potatis, brunsås, lingon, sallad
Isterbandslåda idag.
Planen är att det ska bli löksoppa till lunch
Stolt ägare till fem La permer
Rester till både lunch och middag bara
Pasta med vegsås.
Sushi
En av killarna lagar blomkålsgryta 😊
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Pasta och skinksås
Stolt ägare till fem La permer
kålpudding
Stolt ägare till fem La permer
Vegetariska biffar med kantarellsås, potatis, grönsaker och lingon.
Asiatisk kycklinggryta med lime och ris till det
Kyckling wok med nudlar.
Stolt ägare till fem La permer
Grillade kycklinglår stekt ris tomatsallad
Stolt ägare till fem La permer
Korv stroganoff pga lat haha
Rester från igår. Köttgryta
Stolt ägare till fem La permer
Gjorde en bönsoppa idag.
Het skaldjursröra med ris,
Stolt ägare till fem La permer
#89 Hur gör du jordnötssmörbollarna?
#89 jag tog bara jordnötssmör och blandade med havregryn till bra konsistens och saltade och pepprade
l'm back
#91 Det skall jag testa. 🙂
morotssoppa
Stolt ägare till fem La permer
Igår blev det till lunch en vegetarisk rätt på rostad spaghettipumpa, rostad fänkål, vitlök, panko, citron och massor av persilja. Helt ok, men hade i för mycket citron som tog över. Spaghettipumpa är annars väldigt trevligt med mild smak som tål att kryddas på många olika sätt. 🙂
Till farsdagsmiddag blev det indisk butter chicken inspirerad av kocken Saransh Goilas världskända recept (som nyligen var i ett pressure test av Masterchef Australia - säsong 10 avsnitt 41 för att vara exakt). Följde inte receptet exakt då jag inte hade alla ingredienser eller tålamodet att göra exakt alla steg på samma vis, och serverade rätten med basmatiris istället för de tillbehör som de hade i avsnittet ifråga, men väldigt gott blev det ändå! Till det hade jag ännu mjuka tunnbröd med vitlöks- och persiljesmör som jag lät gå i grillen en stund på eftervärme, och ett glas lätt rödvin.
Till efterrätt gjorde jag en jättegod kaffe- och lakritspannacotta (länk till mitt eget recept). Gjorde den dock lite annorlunda denna gång - med snabbkaffepulver istället för att reducera färdigt kaffe, och med ungefär lika delar grädde och helmjölk, totalt ca 4 dl. Blev nästan lika bra så här, och enklare att göra, men det som karakteriserade den förra versionen, med kaffe som den första dominerande smaken som sedan övergick sakta i en eftersmak av nästan enbart lakrits, blev inte fullt lika bra/spännande denna gång. Men helt godkänt. 🙂
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus
Panerad fisk,spenat och egen odlade tomater.
Stolt ägare till fem La permer
Blev bjuden på fin lunch i den lilla byn Nossebro, åt kåldolmar, ångad broccoli, ärter kokt potatis, sallad och kaffe. När jag kom hem ikväll, så höll en av killarna på att laga mat här. Tonfisk och äggröra med tomater i och libabröd och rå lök till 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Blev bjuden på middag så blev klyftpotatis, beasås, sallad och oxfile idag :)
Till lunch blir det rester från igår - ett snabbrecept från Jamie Oliver på svamppasta.
Till middag blir det nog linsgryta med curry och couscous.
/Surpan
Idag blir det husets special 😃
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Välkomna till vår nya tråd
https://matlust.ifokus.se/discussions/5bea82e78e0e745305fc124d-vad-blir-det-for-mat-7
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.