Surt kött
Köpte en fläskkarré idag för tänkte göra pulled pork. När jag kommer hem och öppnar det så stinker det surt i hela lägenheten och köttet går inte att använda. Sista förbrukningsdag är 25/10 men vad kan göra att köttet blir surt?
Dåligt hanterat och dåligt förpackat är väl några saker som kan påverka. Samt om det legat i rumstemperatur, om det tex legat utanför kyldisken för länge eller i en trasig kyldisk.
Du bör inte äta det köttet. Dålig hantering mm som #1 säger är orsaken. Griskött är mycket känsligt, det är bl a därför som man inte äter griskött i varma länder.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#1 Tack för svar!
#2 Åt inte köttet.
Såg i en affär att någon lagt ifrån sig ett paket köttfärs vid hyllan med mjöl. Sade till en som jobbade där, trodde han skulle slänga paketet, men han lade tillbaks det i kyldisken. 😮Det var varmt så vem vet hur länge det hade legat där🤮
#4 Exakt det vi misstänker har hänt här :/