Nöt, vilt & gris

Surt kött

2018-10-21 12:58 #0 av: emeliiiiieee

Köpte en fläskkarré idag för tänkte göra pulled pork. När jag kommer hem och öppnar det så stinker det surt i hela lägenheten och köttet går inte att använda.

Sista förbrukningsdag är 25/10 men vad kan göra att köttet blir surt?

Anmäl
2018-10-21 13:08 #1 av: Zadeira

Dåligt hanterat och dåligt förpackat är väl några saker som kan påverka. Samt om det legat i rumstemperatur, om det tex legat utanför kyldisken för länge eller i en trasig kyldisk.


Anmäl
2018-10-21 18:51 #2 av: DesK

Du bör inte äta det köttet. Dålig hantering mm som #1 säger är orsaken. Griskött är mycket känsligt, det är bl a därför som man inte äter griskött i varma länder. 

Anmäl
2018-10-21 19:51 #3 av: emeliiiiieee

#1 Tack för svar! 

#2 Åt inte köttet. 

Anmäl
2018-10-21 20:54 #4 av: Tant Grön

Såg i en affär att någon lagt ifrån sig ett paket köttfärs vid hyllan med mjöl. Sade till en som jobbade där, trodde han skulle slänga paketet, men han lade tillbaks det i kyldisken. FörskräcktDet var varmt så vem vet hur länge det hade legat därKräks

Anmäl
2018-10-21 21:03 #5 av: emeliiiiieee

#4 Exakt det vi misstänker har hänt här :/ 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.