Etiketter: rådtips
Läst 574 ggr
10/16/18, 10:24 AM
2
En jätte-chili
Vi har odlat chili på balkongen under sommaren men av någon anledning fick vi bara en enda chili. Den är nu skördad och ser jättefin ut, men den är enorm! Alltså i samma storlek som en paprika ungefär, men lite smalare då.
Saken är att vi vet inte alls vad vi ska göra med den. Vi kommer aldrig att använda hela som den är i matlagning, så vad ska vi göra med den? Torka? Lägga in? Har ni några tips?
/Surpan
Annons:
10/16/18, 12:07 PM
2
#1
Jag skulle skiva den tunt och torka skivorna. Om den är jättestark skulle jag dessutom ta bort ribborna och kärnorna innan. Men det finns säkert mycket annat intressant man kan göra med den, t.ex. röka den om man har möjligheten (t.ex. i en klotgrill med lite rökträ på glöden).
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus
Annons: