Annons:
Etiketterrådtips
Läst 517 ggr
Fridaaaa
2018-10-12 13:02

Födelsedagsmiddag

Tips på middag och efterrätt som är lite "extra" dvs inte tex kött, sås potatis, eller lasange osv (inte vardagsmiddagar)

(utan kål, lök, curry, starkt/chili) samt inte frukt/bär (kall frukt/bär går bra men inte i tex paj)

Ska överraska sambon på måndag då han fyller år då, men kommer inte på något. Kan tyvärr inte laga hans favoriträtt.

Inte jättedyra saker som tex oxfile.

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

Annons:
JazzBass
2018-10-12 13:28
#1

Varmrätt: Stekt rödingfilé med hemgjord hollandaise och klyftpotatis

Efterrätt: Pannacotta

En jättegod hollandaise är väldigt enkel att fixa till: Tärna 150 gram smör och ställ bredvid spisen. Ta fram en såskastrull och häll i nån matsked citronsaft. Separera gulorna från 3 ägg (går bäst genom att kläcka äggen i en skål och fiska upp gulorna med fingrarna) och vispa ner dem i citronsaften. Värm under konstant omrörning tills blandningen tjocknar. Ta då bort från värmen. Vispa ner smöret, några tärningar i taget, och värm lite grann efter hand om det behövs. Smaka av med salt, mer citron om det behövs, och kanske en liten aning cayenne- eller vitpeppar. Klart!

Pannacotta är också riktigt enkelt att göra. Behöver dock göras lite i förväg då den behöver stå några timmar i kylskåp för att stabilisera sig.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Sattyg
2018-10-12 13:30
#2

Vill tipsa om Jennys matblogg, hon har så många olika recept. Jag har testat många och hittills har inte nån varit oätligt 🙂

Fridaaaa
2018-10-12 13:35
#3

#1 Ska kolla om butiken har det - fisk är inte billigt idag, men ska se vad de har för utbud med :) 

Pannacotta vill jag i förstahand inte, gärna något annat :) 

#2 Jag som inte har tålamod att titta igenom sida för sida :P tack ändå :)

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

JazzBass
2018-10-12 14:19
#4

#3 - Ok. Annan fisk funkar också bra. Det kan förresten vara lättare att helsteka fisken i ugnen. Det är lite mer besvär med benen så, men lättare att få den saftig och god och undvika överstekning, vilket ju händer ganska lätt i panna, och då kan den bli lite torr. Smörstekta morötter är förresten också ett gott tillbehör som skulle passa bra till.

Om inte pannacotta önskas så kanske en riktigt bra kladdkaka skulle funka, med glass eller vispgrädde och kanske nåt havreflarn eller rostade nötter som tillbehör?

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Upp till toppen
Annons: