Matbröd, smörgåstårtor & kaffebröd

Räkor att dekorera smörgåstårta med

2018-06-16 19:40 #0 av: millan21

Är väl en dum fråga men jag ska köpa räkor att dekorera en smörgåstårta med men vet inte vad jag ska köpa för räkor. Själv äter jag inte ens räkor så är väl därför jag inte vet vad man brukar ha att dekorera med.  Jag har aldrig ens köpt räkor.

Gästerna önskade "en med mycket räkor ovanpå" Men finns väl fryste/färska,  

Undrar bara hur ni brukar göra? Vilka är godast? Jag vill inte hålla på att skala dem utan de ska vara klara att lägga på tårtan.

Anmäl
2018-06-16 19:45 #1 av: Lillyrod

De du skalar själv är absolut godast. De färdigskalade smakar nästan ingenting. 


Anmäl
2018-06-16 19:51 #2 av: millan21

Ok, synd. Det är uteslutet. Jag har ingen aning hur en räka skalas. Har aldrig ens tittat på en räka på nära håll då jag inte vill äta sådana. Så då får det bli smaklösa. Dessutom hinner jag inte. Jag har nog att hinna med själva tårtan och annat jag ska bjuda på. Men "räkor i lake" stod det på en burk. Ska det vara "lake" i ? Bir det någon konstig smak av laken?

Anmäl
2018-06-16 19:52 #3 av: Lillyrod

Lake är saltvatten. Urvattnad räka med lite smak av salt ; )


Anmäl
2018-06-16 19:53 #4 av: millan21

okej tack

Anmäl
2018-06-16 20:29 #5 av: Carmarino

Köp frysta färdigskalade (om det finns, välj handskalade), eller handskalade i lake. Det blir gott det också. Väljer du djupfrysta räkor, låt dem tina i kyl eller i en påse i kallt vatten. De får inte värmas upp för då blir de sega.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-16 20:52 #6 av: millan21

tack för tips

Anmäl
2018-06-16 20:57 #7 av: emeliiiiieee

Jag köper alltid frysta skalade räkor som jag låter tina i kylskåp under natten. Funkar perfekt och inget jobb alls iprincip

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.