Vad blir det för mat? 2
Här berättar vi vad vi äter! Den förra tråden finns här: https://matlust.ifokus.se/discussions/5a71bf12ce12c4481200140e-vad-blir-det-for-mat?discussions-1
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Skinkfrestelse :)
Pastasallad och skinka.
Stolt ägare till fem La permer
Igår gjorde jag en thaiinspirerad gryta av en köttbit som jag hittade i frysen och en massa grönsaker.
Idag blir det 'vad köket erbjuder' 😎
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Amerikanska pannkakor med tesirap och banan
l'm back
Kålpudding
Stolt ägare till fem La permer
Bacon och röda linser var grunden i dagens sallad.
Stolt ägare till fem La permer
Igår kom vi hem sent så då blev det bara te och varma mackor. Ikväll blir det stekt rödspätta med kall pepparrotsås
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
Hemgjord pizza och ett glas rött.
Stolt ägare till fem La permer
#9 Det ser riktigt gott ut.
Stolt ägare till fem La permer
Grillad flankstek,potatisbåtar och svampsås.
Stolt ägare till fem La permer
Korvsallad
Stolt ägare till fem La permer
Matlagning ute på muurikan
Kyckling ,grönsaker ,svamp ,nudlar och kokosmjölk.
Stolt ägare till fem La permer
Fiskpinnar och spenst
Stolt ägare till fem La permer
Idag blev det räkmacka med några väninnor 😛
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#15 😭 Det vill jag också ha.
Stolt ägare till fem La permer
Vitkålsgratäng med kassler
Stolt ägare till fem La permer
Olika hemgjorda restsoppor från frysen med ostmackor
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
Igår kväll blev det vitkålsmos och gräddsås med ekologisk kycklingkorv i. Blev väldigt gott och milt i smaken men barnen åt nästan ingenting, inte ens fast de normalt gillar sån där korv. 🤔 Hade lite nalleformad pasta över från dagen också så det fick bli en del sånt på tallriken också för säkerhets skull, men det gick inte mycket bättre ner det heller, inte ens med ketchup på. Inte lätt att få i barnen mat alla gånger…
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus
Korvsallad ska det bli till lunch idag.
Stolt ägare till fem La permer
Fläskfilé curry och bananer
Stolt ägare till fem La permer
# 20 Du får trösta dig med att svenska barn normalt inte svälter.
Ikväll blev det lammfärsbiffar med oliver, stekt ostpanerad aubergine och sallad på tomat och basilika
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
#23 - Inte finska heller. 😉 Men trist att behöva slänga en massa mat varje dag. Ibland stört omöjligt att ens få dem att smaka på maten… Igår blev det också samma goda vitkålsmos tillsammans med stekt kycklinginnerfilé med sparris, lök, vitlök och örter.
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus
Noll inspiration idag. Men nått kallt salladsaktigt får det bli.
Stolt ägare till fem La permer
Skippar salladen det blir vitkålsmos och några korvskivor.😃
Stolt ägare till fem La permer
Vi är bjudna på bröllop, så ingen aning vad som bjuds. Här hemma ska ungdomarna grilla och spela spel 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Ikväll blir det grillad röding (kom nyligen hem från en 1 veckas semester i Kroatien och älskade den grillade fisken där!) med klyftpotatis, nåt såsigt typ tzatziki, och antagligen grillad zucchini och paprika. 🙂
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus
Ska laga mat ute på muurikan ikväll. Massor av grönsaker och lite strimlad fläskfilé. Lite sesamolja och rostade sesamfrön blir det också.
Stolt ägare till fem La permer
Idag blir det en latmatdag med stekta kryddkorvar, lättstuvade skärbönor och sallad på tomater, basilika, citronsaft och olivolja
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
Nåja! 🙂 Den där rödingen igår blev nåt otroligt fantastiskt god! Saltade den i en dryg timme först. Sedan skårade, oljade och saltade och pepprade jag den innan den åkte på grillen som var het som attan. Grillade (läs: kremerade) den en kort stund på vardera sidan, sedan flyttade jag den på indirekt värme där den fick vara medan jag grillade grönsakerna som skulle vara till. Sen åkte locket på och fisken fick gå färdigt, till ca 55-56 graders innertemp. Det var ca 250°C i grillen då så det behövdes inte så lång tid. 😛
Serverade med klyftpotatis, en tzatzikiliknande röra och en enkelt smaksatt majonnäs. Godaste måltiden på länge! (Även om också maten i Kroatien var god, speciellt på en fiskrestaurang vi besökte där vi fick grillad fisk. Men den här blev ännu bättre). 😉
Idag blev det en bolognese som fick puttra hela eftermiddagen ungefär. I den åkte en slatt rödvinsglögg som jag ville bli av med. 😛Glömde sen bort den p.g.a. diverse utejobb, men barnen åt av den till middag iaf (de åt faktiskt, inte så illa). Själv slängde jag också i mig lite av den ganska sent då jag var klar med utejobben. Blev helt godkänd.
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus
Igår blev det tandoorilax med myntasås.
Idag kommer vi hem sent så då blir det något som går fort paj på egenodlad finhackad grönkål från frysen toppad med tomater, bacon och ost
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
#33 Monica ha ha ha 😃 Katt på hett plåttak har jag ju sett, men inte katt i (het) stekpanna. 😃
Idag blir det den berömda rätten, ingen aning 😎
Inte bara katter gör tokiga saker hälsar Zorro
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Kalla grönsaker och ett kokt ägg.
Stolt ägare till fem La permer
Oinspererade rester med massor av grönsaker. 😡
Stolt ägare till fem La permer
Veg pytt med massor av svamp och lök.
Stolt ägare till fem La permer
Köttbullar, färskpotatis gräddsås.
Stolt ägare till fem La permer
Igår blev det rester: Potatissallad och köttfärssås. Ingen vidare combo men mättade iaf. 😁
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus
Fläskfilécurry och bananer med ris.
Stolt ägare till fem La permer
Kokta rödbetor lite salamikorv och grönsallad.
Stolt ägare till fem La permer
Fransk potatissallad några korvskivor och en stor portion grönsallad.
Stolt ägare till fem La permer
#40 Vad är injeerabröd?
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
Torparnor det är ett tunt pannkaksliknande surdegsbröd som syns till vänster i bilden i #40. Brödet har sina rötter i Etiopien och Eritrea.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Räksallad på IKEA
Stolt ägare till fem La permer
Grillad harr kokt färskpotatis och en grönsallad
Stolt ägare till fem La permer
Ser gott ut Monica! 🙂 Här blev det en blandad sallad toppad med ägg och bacon.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Idag blir det rester till lunch. Visst är det synd om oss
Kall grillad harr och fransk potatissallad.
Stolt ägare till fem La permer
Grön färsk tagliatelle och köttfärssås.Marinerade färska champinjoner och en grönsallad med fårost.
Stolt ägare till fem La permer
Monica du äter mycket gott 🙂
Idag gjorde jag en sallad med yoghurtdressing och killarna stekte ett slags raggmunkar, med lök, färskpotatis, ägg, mjöl, gurkmeja, salt och peppar. Så roligt att ha killar i huset som gillar att laga mat och själva gärna smakar på min mat 😊
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#58 Nått kul måste man ju få ha. 😉
Stolt ägare till fem La permer
#60 Klok far du har. Blev så bedrövad när jag handlade med min gamla svärmor i söndags. Hon har alltid älskat att laga mat nu köpte hon färdiglagade köttbullar och falukorv. Hon äter som en häst när hon är här.Vi ser alltid till att äta husmanskost när hon är här. Sånt som hon klarade av att laga tidigare.
Stolt ägare till fem La permer
Här blev det grillad lax idag med färskpotatis och löksås och en sallad på färsk kål, paprika, avokado, tomat, fetaost, basilika från trädgården och fin olivolja från Kroatien. Har bara bild på laxen tyvärr. Den blev aningen överstekt för min smak (nådde 60-65 graders innertemp) men annars god, och resten av familjen gillade den. 🙂
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus
#62 Det ser väldigt gott ut.
Stolt ägare till fem La permer
Tack DesK, finns kanske på någon sommarmarknad att pröva.
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
Idag blev det egen färskpotatis med kokt torsk och äggsås
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
Torparmor, det finns som tillbehör / ätverktyg på etiopiska restauranger. Jag har ätit det på restaurang Al Habesha i Göteborg På båda dessa bilder får man en skymt av detta läckra bröd 🙂
Vi åt en riktigt trevlig och god knytisbuffé med några av våra grannar här i byn 😛
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Tack DesK,
Här på landet är det inte så nära till matställen med utländsk mat, men det brukar bli matmarknader utomhus med utländska specialiteterett par gånger per år
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
Skinksallad
Stolt ägare till fem La permer
Tunnbrödsrullar med pulled pork blev det här. Saltade och kryddade karrén i torsdags, rökte den igår kväll från kl 18 till 24 och lade den sen i sous vide över natten på 78 grader, 12h var det tänkt. Maskinen stängdes dock av lite i förtid på förmiddagen då jag inte märkte att för mycket vätska hade avdunstat. Men den hann vara 10h i badet i alla fall, och det räckte bra ändå för att göra köttet tillräckligt mört. Kokade sen en tomatsås till som jag hällde över det rivna köttet och lät det sen svalna. Blev riktigt gott. 🙂
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus
Våfflor med osötad smet med lite grahamsmjöl i. Som tillbehör hade vi smetana, salladslök, lite olika sorters rom, kallrökt lax, grönsaker och frukt.
Tant är ingen ålder, det är en livsstil!
Hemgjorda köttbullar med brunsås och nyplockade körsbärstomater
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
Till lunch blir det biff ala lindström med massor av stekt lök
Stolt ägare till fem La permer
Laxlåda som lättlunch för flera sen kvällspicknick vid friluftsteaterbesök
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
Idag blev det ”vad köket erbjuder”😛
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Fläskkotlett potatis och sås
Stolt ägare till fem La permer
Det blev en brokig meny idag av delvis rester och nylagat. Överblivna makaroner blev en jättegod mac&cheese, och jag tog en portion av söndagens kycklingrisotto. Dessutom värmdes den dragna grisen (pulled pork) från helgen och så grillade jag en hel halloumi, en ananas delad i stora bitar, förkokt majs och ett knippe färska morötter som först fick sig en omgång i mikron för att bli en aning uppmjukade. Bortsett från att barnen nästan inte åt nåt alls och lilltjejen dessutom gnällde mycket mer än normalt så blev det en trevlig och riktigt god kvällsmåltid i solskenet på terrassen, speciellt efter att barnen fick gå och leka istället… 🤐🤪😃
(Tog bara bild på grillmaten tyvärr)
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus
Packat lite matsäck vi äter hos svärmor. Det blir fransk potatissallad och chorizo.
Stolt ägare till fem La permer
Special ugnspannkaka med bacon men utan vetemjöl
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
Rökt lax och färsk potatis serverat ute i båten
Stolt ägare till fem La permer
Monica, det ser supergott ut 😛 Idag blev det dagens lunchbuffé i ett stort köpcenter. Det utgjorde en välförtjänt paus i dagens övningskörningsrunda 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#82 Det var väldigt gott.
Stolt ägare till fem La permer
Potatissallad och rökt skinka
Stolt ägare till fem La permer
Chorizo vita bönor i tomatsås
Stolt ägare till fem La permer
Idag blev det afghaninspirerad gryta med mycket grönsaker, lite kött, tillbehör var ris och injeerabröd och libabröd.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Pastasallad och grillad kyckling
Stolt ägare till fem La permer
Broccoligratäng och gravad lax.
Stolt ägare till fem La permer
Vegobullar och makaroner. Hade ingen större matlust men det gick ner
Idag blev det en vegansk macklunch på stan med ena dottern 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Slängde igår kväll ihop en tomatsalsa med tärnat kött och en halv rökt chilifrukt i, men den blev på tok för chilistark. Kokade ihop den idag istället tillsammans med en skvätt grädde och en gnutta vodka (passar utmärkt i tomatsåser!) och använde som pastasås istället. Den var fortfarande onödigt stark men fin smak annars. 🙂
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus
Idag blir det hemgjorda falafel med tabbouleh och vitlöksyoghurt till. Min absoluta favoriträtt
Potatissallad och skinka ute på sjön.
Stolt ägare till fem La permer
Idag blev det pizza till lunch och korvstroganoff och ris till middag
Risnudlar och nått kinainspirerat .Bogfläsk lök salladsål olivolja och soja.Redde av med lite potatismjöl.
Gott var det ialla fall.
Stolt ägare till fem La permer
Lax i ugn med varm baconsallad
Ceasarsallad till sen lunch/middag. Stekt korv till kvällsmål
Morotssoppa med korvslantar och kokt ägg
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
Korv pommes plus en grönsallad
Stolt ägare till fem La permer
Ikväll blir det nasi goreng
Stolt ägare till fem La permer
Vi ska äta gaspacho idag med bröd och avokado till. Försöker göra mat som ungarna orkar äta i hettan…
Igår kväll åt vi gratinerade musslor och nybakt vitlöksbröd till förrätt
Sen åt vi grillade fiskspett med räkor,lax,tonfisk,tomat och champinjoner.Nykokt dill och smörslungad färsk potatis.ill det hade jag gjort fyra olika aioli.En ramslök ,en citrus en chili och en med vitlök och persilja.
ill efterätt åt vi honungsmelon och björnbär.
Stolt ägare till fem La permer
Fårgryta och stekt potatis.
Stolt ägare till fem La permer
Har gjort iordning en tonfisksallad som vi ska ta med ut på sjön.
Stolt ägare till fem La permer
Stekt korv och potatisgratäng.
Stolt ägare till fem La permer
På dagen blev det tagliatelle med grönsaker och kallrökt forell i. På kvällen pekanträrökt/-grillad spatchad kyckling (färdigmarinerad, men bra sort) med basmatiris och en supergod grönsaksgryta/sås med bl.a. champinjoner, paprika, ananas, lök och vitlök. Ett fint rödvin från kroatienresan i juni förgyllde måltiden. 😊 (Tyvärr inga bilder denna gång, kom inte ihåg. Semester på stugan… 😉)
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus
Idag serveras det pastasallad och rökt kalkon ute på båten.
Stolt ägare till fem La permer
Tonfisksallad
Stolt ägare till fem La permer
Isterband och kokt vitkål
Stolt ägare till fem La permer
Köpepizza
#105 vilken vacker tallrik
Stolt ägare till fem La permer
Kycklingsallad
Stolt ägare till fem La permer
Köpehamburgare från Dylans i Uppsala
Stolt ägare till fem La permer
Stekt fjällfisk med japanska smaker, kortkornigt ris och gurka
l'm back
Välkomna in till vår nya tråd
https://matlust.ifokus.se/discussions/5b537e998e0e7471200011d9-vad-blir-det-for-mat-3
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.