Annons:
Etiketterfiskskaldjur
Läst 1664 ggr
MonicaLagerquist
2018-05-30 18:09

Tips på kall sås till fisk

Vi ska grilla fisk i helgen och är ute efter någon god kall sås till fisken.

Stolt ägare till fem La permer

Annons:
DesK
2018-05-30 20:31
#1

Aioli med örter i är gott. En enkel kall sås kan du göra på vanlig naturell yoghurt, helst den som inte är mild. Du blandar 1/3 hemgjord majonnäs med 2/3 yoghurt och kryddar med gott örtsalt, vitlök, svartpeppar, dill och gräslök. För extra sting kan du ha i finhackad färsk chili eller lite Sri Racha.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonicaLagerquist
2018-05-30 20:42
#2

#1 Ja Aioli är ju aldrig fel.Så här års gör jag den gärna med kajp.

Stolt ägare till fem La permer

DesK
2018-05-30 20:44
#3

Finns kajp att köpa? I så fall var hittar du det?

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonicaLagerquist
2018-05-30 20:46
#4

#3 Vi har massor av kajp i vårt land. Tog med mig några sålökar från Gotland 1984.

Vill du ha några så kan jag skicka så har du snart ett eget kajpland.

Stolt ägare till fem La permer

JazzBass
2018-05-30 21:47
#5

Egen remouladesås. Blanda creme fraiche och/eller turkisk yoghurt samt minst lika mycket majonnäs, rör ner nån matsked bostongurka, senap, hackad kapris, riktigt finhackad lök, citronsaft, salt och (cayenne)peppar efter smak. Eller nåt ditåt. Brukar bli bra. 🙂 Eller så söker du upp nåt bra recept på nätet. Finns också god på tub men det är inte lika kul som att göra egen förstås. 🙂

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

MonicaLagerquist
2018-05-31 08:03
#6

#5 Tubsås 🤮

Stolt ägare till fem La permer

Annons:
Mooniq
2018-05-31 08:45
#7

Creme fraiche  och blanda i pepparrot.

Creme fraiche - 1 burk röd stenbitsrom, 2 klyftor pressad vitlök, 3-4 msk majonäs, den behöver mogna i kylen några timmar/över natten. Supergod till all fisk/skaldjur.

Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃

MonicaLagerquist
2018-05-31 08:50
#8

#7 Säkert gott om man gillar pepparot.Vilket jag inte gör trots att jag är uppfödd i Enköping som även kallas för pepparotsstaden

https://sv.wikipedia.org/wiki/Enk%C3%B6ping

Stolt ägare till fem La permer

Leifsdotra
2018-05-31 09:15
#9

En himla snabb och enkel sås som jag gör ibland. Rivet skal och saft från 1 citron, cremefraiche, majonäs, salt och peppar  samt flytande honung. Ibland blir det lite dill i också, eller gräslök.

JazzBass
2018-05-31 11:57
#10

#6 - Tubsås var nu bara ett sistahandsförslag om man vill göra det enkelt för sig… 😮

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

MonicaLagerquist
2018-05-31 19:45
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#11

Idag drog mannen upp fisken.

Stolt ägare till fem La permer

Zadeira
2018-05-31 21:52
#12

Jag brukar göra en enkel kall sås på creme freiche och Johnnys Sötstarka senap (smakar av, men brukar för mig landa på 2,5 dl creme freiche och 2 msk Johnnys Sötstarka), med en nypa salt.

Upp till toppen
Annons: