Tips på kall sås till fisk
Vi ska grilla fisk i helgen och är ute efter någon god kall sås till fisken.
Stolt ägare till fem La permer
Aioli med örter i är gott. En enkel kall sås kan du göra på vanlig naturell yoghurt, helst den som inte är mild. Du blandar 1/3 hemgjord majonnäs med 2/3 yoghurt och kryddar med gott örtsalt, vitlök, svartpeppar, dill och gräslök. För extra sting kan du ha i finhackad färsk chili eller lite Sri Racha.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#1 Ja Aioli är ju aldrig fel.Så här års gör jag den gärna med kajp.
Stolt ägare till fem La permer
Finns kajp att köpa? I så fall var hittar du det?
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#3 Vi har massor av kajp i vårt land. Tog med mig några sålökar från Gotland 1984.
Vill du ha några så kan jag skicka så har du snart ett eget kajpland.
Stolt ägare till fem La permer
Egen remouladesås. Blanda creme fraiche och/eller turkisk yoghurt samt minst lika mycket majonnäs, rör ner nån matsked bostongurka, senap, hackad kapris, riktigt finhackad lök, citronsaft, salt och (cayenne)peppar efter smak. Eller nåt ditåt. Brukar bli bra. 🙂 Eller så söker du upp nåt bra recept på nätet. Finns också god på tub men det är inte lika kul som att göra egen förstås. 🙂
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus
#5 Tubsås 🤮
Stolt ägare till fem La permer
Creme fraiche och blanda i pepparrot.
Creme fraiche - 1 burk röd stenbitsrom, 2 klyftor pressad vitlök, 3-4 msk majonäs, den behöver mogna i kylen några timmar/över natten. Supergod till all fisk/skaldjur.
Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃
#7 Säkert gott om man gillar pepparot.Vilket jag inte gör trots att jag är uppfödd i Enköping som även kallas för pepparotsstaden
Stolt ägare till fem La permer
En himla snabb och enkel sås som jag gör ibland. Rivet skal och saft från 1 citron, cremefraiche, majonäs, salt och peppar samt flytande honung. Ibland blir det lite dill i också, eller gräslök.
Jag brukar göra en enkel kall sås på creme freiche och Johnnys Sötstarka senap (smakar av, men brukar för mig landa på 2,5 dl creme freiche och 2 msk Johnnys Sötstarka), med en nypa salt.