Annons:
Etiketterfiskskaldjur
Läst 982 ggr
Martin
4/5/18, 12:11 AM

Pilgrimsmusslor - vad skall jag tänka på?

Har aldrig tillagat pilgrimsmusslor eller något likvärdigt substitut.

Men har funderingar på det.

"Hit me" med alla era tips och erfarenheter. Stekas? värme? tid? tillagning? kryddning?

Ett par minuter på varje sida på hör värme och ösa med smör brukar man ju höra. Är de så "enkelt"?

mvh Martin

Annons:
JazzBass
4/5/18, 5:55 AM
#1

Torka dem med hushållspapper innan stekning i smör i het panna, helst gjutjärn/kolstål. Flytta dem inte när de håller på att få färg. Det viktigaste efter att ha sett pilgrimsmusslor tillredas otaliga gånger i masterchef är väl att inte översteka dem, då de blir tråkigt gummiartade då. 2 min per sida låter för länge, testa istället en minut per sida (kanske lite kortare på andra sidan) och dra stekpannan bort från värmen medan de får ligga kvar lite längre för att bli genomstekta. Lägg då samtidigt ner en rejäl klick vitlökssmör i pannan som du vänder runt dem i, och salta/peppra. Sen upp med dem på tallrikarna. Kan du offra en för att smaka på innan servering är det bra för att kolla stekgraden och saltmängden.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Martin
4/12/18, 8:48 PM
#2

Tack för tips, låter gott! Skall testas!

mvh Martin

Upp till toppen
Annons: