Menyer, matsedlar & middagstips

Vad blir det för mat?

2018-01-31 14:05 #0 av: [Scorpio_]

Vad ska ni äta idag?

Tänkte man kunde göra ett inlägg varje dag (eller när man vill)om vad man ätit/ska äta. Gärna med bilder(men inget måste), hittar ingen annan tråd om detta - bara gamla trådar? det är en av mina favorittrådar inne på sidor som matlust, vet det fanns förut.

Anmäl
2018-01-31 14:07 #1 av: [Scorpio_]

Själv ska jag äta veganskt idag, tricolore pasta med tomatsås havregrädde och grönsaker.

Anmäl
2018-01-31 14:37 #2 av: JazzBass

Jo vi hade många trådar med dagens middag (och dagens lunch), men tydligen rann den ut i sanden, det har varit lite låg aktivitet här på sistone. 

Osäkert på vad det blir hos oss idag, men fiskhandlaren i saluhallen marknadsförde att de har ekologisk lax inne nu (första gången jag ser nån sån faktiskt) så jag kanske åker efter en sån bit. Inte säker på om jag hinner tillreda den idag dock. Men lax med rotsaker och nån god sås, t.ex. en enkel hollandaise, är aldrig fel. Glad 

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-01-31 19:41 #3 av: DesK

Säger som JazzBass, det har varit lite tyst här på sajten, mest beroende på att jag har varit sjuk och ännu inte är helt frisk. Mycket trevlig idé att få gång detta med dagens middag igen Glad

Här blev det vegansk tomatsoppa med röda linser och surdegsbröd med mosad avocado och hackad rödlök på.

Désirée

Anmäl
2018-02-01 08:24 #4 av: JazzBass

Köpte en bit ekolax som planerat igår, men vi åt istället en wok med grönsaker och silken tofu som frun gjorde, tillsammans med lite majspasta. Jag gillar inte vanlig tofu om den inte är väldigt noggrant tillredd, men silken tofu är helt okej tycker jag och god att ha så här i wok. Den är dock jätteskör och mjuk, så det går knappast att skära den i så värst  regelbundna bitar utan den faller snarast isär, och om man rör om i den blir det en smet.

Ikväll blir det stekt lax, sannolikt med ugnsrotsaker och hollandaisesås. Glad

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-02-01 12:40 #5 av: oh-la

Till lunch blir det broccolifrittas med en guacamole och morotssallad för mig och dottern. Ikväll blir det chili con carne från igår.

Anmäl
2018-02-01 15:00 #6 av: DesK

Här finns den senaste middagstråden 104, som jag nu har Låst.

https://matlust.ifokus.se/discussions/58602d538e0e7418a8000a5e-dagens-middag-104?4d712553b9cb462141049157-1

Istället fortsätter vi nu i den här tråden 😊

Idag blir det rester här.

Désirée

Anmäl
2018-02-02 10:28 #7 av: Torparmor

Kokt torsk med äggsås och broccoli har jag lovat familjen. 

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2018-02-02 20:53 #8 av: DesK

Ikväll blev det skrei i chilisås, kokt potatis och chilibönor

Désirée

Anmäl
2018-02-02 22:01 #9 av: JazzBass

#8 - Skrei är jättegott! Bara hittat en gång här hos oss men jag passade på genast den gången och det var det värt. 

Här blev det steka morötter och gulbetor tillsammans med en  jättegod "köttfärssås" på 1 paket kycklingfärs, 2 grillade och puréade paprikor (orange och grön), grädde, tomatpuré, fisksås, salt och lite kryddor (främst spiskummin och cayennepeppar). Blev riktigt gott alltihop, men det var förvånansvärt lite kvar av rotsakerna i stekpannan när de stekts färdigt. De krympte jättemycket. Lipar

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-02-03 13:38 #10 av: DesK

Så här såg skreien ut. Det blev riktigt gott, jag gjorde ne enkel sås av smör, rödlök, färsk chili och lite av vinet som vi hade till maten. Edamamebönorna, fick sällskap av lite chili och smör. Egentligen hade jag tänkt göra pressad potatis, men fisken blev färdig för fort, så det fick duga med bara kokt potatis.

Désirée

Anmäl
2018-02-03 23:31 #11 av: Torparmor

Bruna bönor och fläsk passade bra som snabbmat på en lång arbetslördag

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2018-02-04 19:02 #12 av: DesK

Idag blev det hämtpizza Cool

Désirée

Anmäl
2018-02-04 20:23 #13 av: Torparmor

köttsoppa med ostsmörgås och äppelpott på egna äpplen som efterrätt

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2018-02-04 22:27 #14 av: JazzBass

Ärtsoppa. 😛 Kokade egen för första gången nånsin. Den blev först på tok för lös men en halvtimmes stormkokning utan lock fixade det problemet. Lade en egen twist på den genom att ha i färsk mejram (gott!) och lite miso samt ljus soja. Skinkan serverades separat (frysta rester av skinkan jag rökte till jul) då frun inte vill ha det i sin soppa, men i övrigt åts den traditionsenligt med finhackad gul lök och senap som rörs ner i soppan på tallriken. (Serveras er gula ärtsoppa i Sverige på samma vis? I Finland görs ärtsoppa alltid på torkade gröna ärtor).

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-02-06 19:41 #15 av: DesK

#14 Svensk ärtsoppa kokas på gula ärter och serveras med någon rimmad grisdetalj, t ex fläsklägg, lök, kryddor är mejram eller timjan och senap. Min egen favorit är farmors ärtsoppa, kokad på torkade, blötlagda gröna ärtor och med någon rökt grisdetalj, t ex rökt sidfläsk eller rökt fläsklägg, lök, timjan Maggi och senap.

Idag blev det vegansk gryta på Romanesco, purjolök, grön paprika och sugar snaps med ris till. Gott snabbt och enkelt Glad

Désirée

Anmäl
2018-02-08 14:10 #16 av: DesK

Liten lunch på Alkemisten Glad

Désirée

Anmäl
2018-02-09 19:53 #17 av: Torparmor

Lövbiffrullade fuýllda med purjolök, bacon, västerbotten och CF i rödvinssky med stekt potatis och vaxbönor

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2018-02-11 13:39 #18 av: Thiah

#14 är det så? Tror inte jag ätit grön ärtsoppa en enda gång utan enbart ätit "vanlig" ärtsoppa sen jag flyttade hit.

Vi äter makaronilåda idag till lunch och sen hemlagade hamburgare till middag.

Ska även laga någon sorts wok som matlåda åt maken. Köttet jag ska ha till är marinerat i olja, vitlök,färsk chili, salt och peppar.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2018-02-11 17:17 #19 av: Magi-cat

Fräst grönkål och rödkål med mycket kryddor till färdiga falafelbollar. Till det kokta morotsstavar i tomatsås. Jättegott!

Hjärta"If you're not prepared to be wrong, you'll never come up with anything original."

Anmäl
2018-02-11 18:39 #20 av: DesK

Igår åt vi kalvstek med hasselbackspotatis och gröna bönor. Idag blev det spaghetti med köttfärssås och sallad.

Désirée

Anmäl
2018-02-11 19:04 #21 av: oh-la

Nån form av halvvegetarisk lasagne (ostsås och lasagneplattor i) står i ugnen ikväll! 1-åringen har hjälpt till med kryddningen så vi håller tummarna för att smaken är ok :)

Anmäl
2018-02-11 20:31 #22 av: JazzBass

#15  - Tack för infon. Då påminner din farmors ärtsoppa mycket om den finska. Glad

#18 - Precis all ärtsoppa jag ätit eller sett serverats i Finland har varit på gröna ärtor, och all jag ätit i Sverige (bodde i Sörmland som barn och i Skåne under studietiden) har varit på gula ärtor. Ska man ha gul ärtsoppa i Finland får man nog söka upp gula ärtor i butiken (om man ens hittar det) och koka själv. Lipar

Här blev det comfort food idag; en variant av amerikansk mac & cheese med stekta bacontärningar till. Inte så mycket grönt tyvärr till den måltiden men hade åtminstone en lök i såsen. Skrattar Till mellanmål lite senare blev det en fruktsallad, mango är billigt just nu. (Tips)

Igår blev det en risotto med grönkål, palsternacka och purjo, och till den stekt kycklingfilé. Ingen höjdare till risotto men gick ner i alla fall. Utom i barnens magar tyvärr. Snopen

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-02-11 20:33 #23 av: Thiah

#22 jag fick t.o.m rådfråga en infödd finne och hon sa samma sak. Här lär man sig nya grejer fast jag bott här i 10 år redan. Mig kvittar ärtsorten, gott är det :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2018-02-11 20:48 #24 av: Magi-cat

#22 Vi brukar köpa torkade gröna ärtor i Finland! Här går det inte ens att få tag på! Förskräckt

Hjärta"If you're not prepared to be wrong, you'll never come up with anything original."

Anmäl
2018-02-14 18:39 #25 av: DesK

Jag köpte gröna torra ärter i Tyskland strx innan jul.

Igår gjorde jag vegansk blomkålscurry. Det blev mycket, så idag fick vi äta rester Glad

Désirée

Anmäl
2018-02-15 09:50 #26 av: JazzBass

Vi hade en stressig alla hjärtans dag igår, och den eländiga förkylning jag och resten av min familj snart har haft i två veckor har inte gett sig ännu för min del, så det blev ingen fin middag. Istället slängde jag i mig resterna av den där halvtaskiga risotton jag gjorde i helgen (se #22) medan frun nattade barnen. Förbryllad

 Vi tog ett glas vin och lite gruyereost senare på kvällskvisten när barnen somnat, men det hade varit trevligare utan den här förkylningen och värk både i huvudet, öron och bihålorna... Storgråter Mår klart bättre idag dock. Glad

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-02-15 10:18 #27 av: Torparmor

Igår blev det stekt fläsk och löksås, det är gott det Ler.

I kväll blir det någon låda som jag gör på siklöja och på fredag äter vi den Burgundiska köttgrytan som jag gjorde igår

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2018-02-17 08:51 #28 av: JazzBass

Det blev ugnsstekt skrei igår med palsternacksmos, pepparrotsbechamel och stekta morötter. Gott. 😊

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-02-17 23:22 #29 av: DesK

Vilka fina och inspirerande bilder,JazzBass! Ikväll blev det fläsklägg med surkål och rotmos. ”Svensk/tysk/mm comfort food

Désirée

Anmäl
2018-02-20 13:11 #30 av: tlover

Till lunch blev det "hälsokosten" kokt kyckling i sötsur sås och ris. Men det viktiga är att dom som är sjuk får i sig nått iallafall.

Till middag blir det hemmagjord kycklingsoppa på hemmagjord buljong

Glöm inte att rösta fram nästa månads tema inne på te ifokus
Vill du testa något nytt? testa provpåsar
Missa inte Te ifokus engelska lillasyster, Tea savvity

Anmäl
2018-02-20 13:18 #31 av: Thiah

#30 hur gör du kycklingsoppa?

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2018-02-20 14:22 #32 av: tlover

#31 Kycklingsoppa ca8 port + ca ½ liter buljong (till exempelvis nudelsoppa)

2 påsar kycklingben/klubbor/lår eller 2 hela kycklingar
ca 8 morötter
½ purjolök
Vatten
Salt, peppar, timjan och ev fler kryddor efter smak

  • Lägg kycklingbenen i en stor gryta och täck med vatten (vid hela kycklingar går det att stycka eller lämna dom hela beroende på vilken storlek man har på grytan). Koka upp, skumma av och låt småkoka i 45min-1h.
  • skala och ansa grönsakerna. Skär i ca 3 cm stora bitar och lägg i en annan stor kastrull.
  • Ta upp benen. 

Ös över buljong så att det täcker grönsakerna och koka upp, låt koka medan du benar ur köttet. 

  •  Bena ur köttet, lägg tillbaka, skinn, ben, senor och allt annat du inte vill äta i buljonggrytan och fortsätt att koka, späd på med mer vatten när det behövs.
  • Lägg tillbaka köttet i grytan med grönsaker och koka tills grönsakerna är färdiga.
  • Smaka av med salt och kryddor och späd eventuellt soppan lite extra med vatten (det blir lätt mäktigt).
  • Buljongen som är över kan fortsätta och puttra för att användas för sig som drickbuljong, i nudelsoppa eller vad man annars vill göra. 

Glöm inte att rösta fram nästa månads tema inne på te ifokus
Vill du testa något nytt? testa provpåsar
Missa inte Te ifokus engelska lillasyster, Tea savvity

Anmäl
2018-02-20 17:40 #33 av: DesK

#32 Lägg gärna ditt bra recept i egen tråd, då blir det mycket lättare att hitta med t ex sökfuntionenGlad

Idag blev det sushi på stan med en väninna Lipar

Désirée

Anmäl
2018-02-23 07:04 #34 av: RosaYlva

Ikväll blir det min goda lasagne som jag tillagade igår. Vegetariskt.

Bästaste hälsningar. Hjärta

 RosaYlvas personliga blogg

Anmäl
2018-02-23 08:04 #35 av: Torparmor

Tack tlover för ditt recept Blomma. Det ska testas så snart snön och tjälen gett sig  Får idé och jag kan ta upp kvarvarande morötter ur landet. Det blir en fin vårsoppa att äta efter en hel arbetsdag i grönsakslanden.

Igår blev det min variation av Runes lammragu (kålrot och betor istället för pumpa) + kokta palsternackor och potatis. Fick också till en liten äppelkompott med kanel och smulade nöthack till efterrätt. 

Ikväll blir det mat som går snabbt att fixa omelett med svamp och palsternacka och stekta prinskorvar

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2018-02-24 18:17 #36 av: JazzBass

Blev lammläggsgryta med potatismos och fräst svampröra med svart och vit vitlök och haricot verts. Riktigt gott, men såsen blev aningen söt. Köttet blev optimalt mört i tryckkokaren och till och med barnen som är extremt kinkiga med kött åt med förbluffande god aptit. Kötträtter har inte gått ner så här bra på flera månader, faktiskt.  Glad

 Hittade svart vitlök i butiken idag och fast det var dyrt (5e för en liten burk) bara måste jag köpa och testa. Lipar Lite märklig smak som påminde lite om lakrits, men god iaf. Kanske inte så bra som sådan dock. Svampröran blev supergod!

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-02-24 20:07 #37 av: Torparmor

Så fina bilder ni fixar Ballong

Idag var  också en lång arbetsdag så då¨blev det rester från frysen torskgryta påfylld med några små rödingbitar och förkokta betor plus lite kokt potatis från kylen.

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2018-02-28 10:28 #38 av: JazzBass

Lade igång ett långkok med ett kilo oxsvansbitar nu i morse klockan sju. De får puttra hela dagen nu i gjutjärnsgrytan tillsammans med lök, morot, rödvin, tomatpuré vatten och kryddor till en förhoppningsvis fin buljong, som jag tänkte vidareförädla till en oxsvanssoppa ikväll. Glad

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-02-28 18:20 #39 av: Torparmor

Kräftsoppa med torskrygg i bitar, purjolök, palsternacka, skärbönor, kräftost, lite grädde och en skvätt egengjord chilisås + klippt dill förstås

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2018-02-28 19:49 #40 av: DesK

Här blev det kökets special Glad

Désirée

Anmäl
2018-02-28 20:20 #41 av: JazzBass

Så här blev soppan. 😊

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-03-01 13:05 #42 av: Torparmor

#40  Kökets special får mig att tänka på Lördagsgryta som vi hade när dottern inte ville veta vad som ingick

Idag är det plättdag och imorgon är det traditionsenlig sportlovsgrillning utomhus

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2018-03-04 18:15 #43 av: tlover

Jordnöt och potatisgryta med chapatis

Glöm inte att rösta fram nästa månads tema inne på te ifokus
Vill du testa något nytt? testa provpåsar
Missa inte Te ifokus engelska lillasyster, Tea savvity

Anmäl
2018-03-04 18:19 #44 av: DesK

Kycklingfilé i kokosgrädde med mycket rot- och grönsaker, bulghur till det.

Désirée

Anmäl
2018-03-04 19:44 #45 av: Torparmor

Idag skulle det bli lammrulle, men det blev stekta bitar av slaksidan i ugn tillsammans med div lök, kryddor och rotsaker. Blev faktiskt riktigt gott

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2018-03-05 13:01 #46 av: tlover

Till lunch blev det  min hemmagjorda nudelsoppa

Glöm inte att rösta fram nästa månads tema inne på te ifokus
Vill du testa något nytt? testa provpåsar
Missa inte Te ifokus engelska lillasyster, Tea savvity

Anmäl
2018-03-06 20:31 #47 av: ApanAnn

Till middag blev det pad thai från bästa lilla thaikiosken. Deras tofu är jättegod så jag brukar alltid beställa med tofu. Vi fick två vårrullar på köpet :) Inte de där frysta friterade som ”alla” har, utan jag tror de gör egna.

Anmäl
2018-03-07 15:39 #48 av: tlover

Till middag kommer det bli Zombie brains (som motsatsen till vad det låter är helvegetariskt, iallafall om man byter ut matlagningsgrädden till veg alternativ vilket jag kommer att göra)

Glöm inte att rösta fram nästa månads tema inne på te ifokus
Vill du testa något nytt? testa provpåsar
Missa inte Te ifokus engelska lillasyster, Tea savvity

Anmäl
2018-03-07 18:28 #49 av: DesK

#48 Vad är det? *nyfiken* 

Idag blir det stekt strutsbiff och ugnsrostade rotsaker - gubben fyller 60 år, fest blir det på lördag Glad

Désirée

Anmäl
2018-03-07 18:36 #50 av: tlover

#49 ungsrostad rotselleri, ett recept av Jamie Oliver men det var inte alls gott Lipar

Glöm inte att rösta fram nästa månads tema inne på te ifokus
Vill du testa något nytt? testa provpåsar
Missa inte Te ifokus engelska lillasyster, Tea savvity

Anmäl
2018-03-07 18:57 #51 av: oh-la

Idag blir det nötfärsbiffar med färsk basilika, fyllda med fetaost och soltorkade tomater. Till det ugnstostad mandelpotatis och en tzatziki.

Anmäl
2018-03-07 19:50 #52 av: Patrikperssonoslo

Oj, så mycket mat Glad

Idag åt jag färdig lasagne från butiken med en god sås:

javascript:nicTemp(https://www.santamariaworld.com/no/produkter/taco-sauce-x-hot/);

Man blandar helt enkelt i en burk sås i den färdiga lasagnen. Bra som tilltugg när man vill ha mat som tilltugg istället för chips (eller som idag tillsammans med ostbågar).

Anmäl
2018-03-07 21:55 #53 av: ApanAnn

Idag blev det Lab gjort på kalkonfärs, recept från Linas matkasse. Riktigt gott! Vi piffade till det med ett stekt/friterat ägg.

Anmäl
2018-03-12 17:18 #54 av: tlover

Stekt ris med spenat, purjolök och fröbollar med nygjord rödbetsjouice till

Glöm inte att rösta fram nästa månads tema inne på te ifokus
Vill du testa något nytt? testa provpåsar
Missa inte Te ifokus engelska lillasyster, Tea savvity

Anmäl
2018-03-18 09:33 #55 av: tlover

Till lunch kommer det att bli matlåda med onigiri

Glöm inte att rösta fram nästa månads tema inne på te ifokus
Vill du testa något nytt? testa provpåsar
Missa inte Te ifokus engelska lillasyster, Tea savvity

Anmäl
2018-03-19 19:48 #56 av: DesK

Igår blev vi bjudna på god mat hos en nyanländ kurdisk familj Glad 

Désirée

Anmäl
2018-03-22 16:05 #57 av: Torparmor

Det blir rimmad torsk med grönkål och saffransmajonnäs

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2018-03-22 18:48 #58 av: DesK

Här blev det okragryta och kurdiska inlagda grönsaker bredvid.

Désirée

Anmäl
2018-03-23 14:35 #59 av: Torparmor

Grönkålspaj med tomat

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2018-03-24 03:15 #60 av: Milkshake

#56 Åh vad spännande det såg ut! 

Här blev det hemmagjord pizza igen, har ätit det nästan hela veckan Skäms

Anmäl
2018-03-26 23:17 #61 av: Torparmor

Lammfärslimpa med palsternacksmos och kantarellsås

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2018-03-29 10:53 #62 av: Sofy

Igår åt jag kålpudding med potatis och gräddsås till middag.

Medarbetare på Matlust

Anmäl
2018-03-29 11:03 #63 av: MonicaLagerquist

Torsdag= Ärtsoppa

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-04-03 22:05 #64 av: nevamisse

Idag blev det pasta carbonara.

Anmäl
2018-04-04 08:04 #65 av: Torparmor

Igår blev det fiskbullar och ris till lunch och plättar till kvällsmat. Idag blir det nog prinskorv och coleslaw till lunch och helstekt fläskfile med kantarellsås ikväll.

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2018-04-04 08:40 #66 av: MonicaLagerquist

Ikväll blir det rotmos och fläsklägg.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-04-04 19:36 #67 av: DesK

Vegansk pastarätt Glad

Désirée

Anmäl
2018-04-05 07:26 #68 av: MonicaLagerquist

Ärtsoppa

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-04-05 10:02 #69 av: JazzBass

Ikväll blir det nånting med ekologisk kycklingfilé, som jag hittade igår kväll med 60% rabatt. Den är annars väldigt dyr tyvärr, ca 30e kilot (hel fryst kyckling är dock mycket billigare). Många butiker här har börjat sälja varor med kort datum och -30% lapp med 60% rabatt istället den sista timmen butiken har öppet. Det har sannolikt stor effekt på matsvinnet, för det är ofta svårt att hitta nånting alls till 60% rabatt om man är ute lite för sent. Hade dock turen nu att hitta några förpackningar av den här kycklingen, så två åkte in i frysen och en i kylskåpet. Hoppas bara dom också är i bra skick fortfarande, sista förbrukningsdatum är idag.

Kanske passar jag på att göra en dubbelpanering med panko, eller kanske bankar ut dem lite, marinerar med vitlök och ingefära och grillar, eller nåt helt annat. Få se. Glad

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-04-05 10:51 #70 av: Thiah

#69 vart hittar du "billig" fryst kyckling? Eller menar du broiler? Sist jag köpte en så blev den inte alls god :(

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2018-04-05 11:59 #71 av: JazzBass

#69 - I Prismas frysdisk hittar jag hel inhemsk ekologisk kyckling/broiler (broiler är väl egentligen en uppfödningsmetod om jag förstått det rätt) av märket L'uomu för 12,90€/kg om jag minns rätt, vilket är ett rätt ok pris. (Luomu = ekologisk, som du säkert vet som bosatt i Finland). Dom har blivit riktigt utmärkta tycker jag. Kyckling hör dock till sånt som vinner på att ligga i saltlag något dygn innan tillagning, och speciellt bröstfiléerna blir lätt torra om de körs för länge. Det är också en myt att kött ska tina långsamt, det är tvärtom bättre för konsistensen och smaken att det tinas så fort som möjligt.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-04-05 12:15 #72 av: Thiah

#71 okej, ska gå och kolla i prisma lite. :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2018-04-20 14:55 #73 av: tlover

Till middag hade jag tänkt ta med dottern på picknick eller vad man kan kalla det.

Det blir, onigiri fyllda med gröna ärtor och en smula wasabi, gurka, råa morötter, matcha chiapudding, lite nötter och lite sötsalt omelett

Glöm inte att rösta fram nästa månads tema inne på te ifokus
Vill du testa något nytt? testa provpåsar
Missa inte Te ifokus engelska lillasyster, Tea savvity

Anmäl
2018-04-20 16:50 #74 av: Thiah

#73 onigiri?

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2018-04-20 17:01 #75 av: MonicaLagerquist

Sopp rester till lunch. Hem gjort pizza på kalljäst deg till ikväll.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-04-20 17:41 #76 av: tlover

#74 japanska risbollar, ofta fyllda

Glöm inte att rösta fram nästa månads tema inne på te ifokus
Vill du testa något nytt? testa provpåsar
Missa inte Te ifokus engelska lillasyster, Tea savvity

Anmäl
2018-04-21 22:43 #77 av: Torparmor

Paj med grönsaker, palsternacka och morotsblast

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2018-04-22 08:18 #78 av: MonicaLagerquist

Vi fick stekt köttfärs över när vi gjorde pizza i fredags så nu kokar jag röda linser till en pajdeg så får det bli paj till lunch.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-04-22 18:14 #79 av: DesK

I fredags fick jag med mig mina döttrar med pojkvänner, gubben min, vår eritreanske vän och en väninna med vän tiil underbara restaurang Al Habesha i Gamlestaden. Den rastaurangen är värd en omväg, sagolikt god mat, mycket trevlig personal och helt klart prisvärd mat. Glad Mina döttrar och jag valde deras veganska special med injerabröd. 

Désirée

Anmäl
2018-05-12 19:29 #80 av: DesK

Härom dagen gjorde jag dessa biffar, kan varmt rekommenderas Glad

https://vegan.ifokus.se/articles/5ad79926ce12c41d3c000204-gronsaksbiffar-dressing

Désirée

Anmäl
2018-05-12 19:31 #81 av: Torparmor

kalvfärsbiff med stekt potatis, kantarellsås och inlagd gurka

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2018-05-12 19:37 #82 av: MonicaLagerquist

Lunch åt vi hemma hos en av sönerna. Han bjöd på köttfärssås och färsk pasta.
Till kvällsat blev det en paj med linsbotten lök paprika och bacon på.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-05-20 16:35 #83 av: MonicaLagerquist

Ikväll blir det makaronpudding.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.