Hur förvara grönkål?
Älskar grönkål och passar på att köpa nu är det finns färsk. Tycker att den vissnar så fort. Provade sist att ställa den med stjälkar i vatten, men det var inte optimalt det heller. Vissa blad gulnar och vissnar. Måste man tillaga den på en gång?
Tips emottages tacksamt.
Släng in det i frysen vetja 🙂
när man odlar grönkål så rekommenderar man att man inte ska skörda grönkål på hösten utan låta det stå kvar och skörda eftersom under vintern
l'm back
Jag förvarar grönkålen i tättslutande plastpåse, i plastlåda i vårt uterum. Där ligger temperaturen på 4-5 plusgrader. Då håller kålen sig fin i en och en halv vecka ungefär. För mig är det inget alternativ att frysa den, eftersom den mest äts av mina marsvin.
Nej, frysa känns sådär. Då kan man lika gärna köpa fryst kål. Då är det bättre med grönsakslådan i kylen. Jag trodde det var för kallt där, men skall testa det.
#3 grönkålen tål helt klart det med tanke på att man kan frysa den utan förvällning ens
l'm back
Grönkål trivs i kyla.
När jag har odlat egen grönkål så har den stått kvar ute i frosten och snön och jag har skördat efterhand.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Förvarar grönkålen i en plastpåse (med lufthål) på balkongen. Den trivs i låga temperaturer och lite fuktigt. I "vår" affär finns säckarna med grönkål precis utanför entrén. Häromåret var de alldeles översnöade och man fick skaka bort snön innan det gick att lasta in dem i bilen! Och kålen är alltid väldigt fin! Hittade visst en gammal tråd men ämnet är ju aktuellt igen!😉
Japp, verkligen. 🙂 Skall testa att ha den riktigt kallt nästa gång jag köper.