Stuvade makaroner
Jag brukar göra stuvade makaroner nångång ibland, men bränns alltid vid så himla lätt. Jag låter det koka upp på svag värme i en vanlig gryta. Idag vart det sönderbränt haha.
Hur brukar ni göra?
Jag kokar makaronerna i vatten, , inte helt klara då.
Sedan värmer jag mjölken i en tjockbottnad kastrull , , när det är på väg att börja koka, , drar jag undan kastrullen, har i vetemjöl med mjölk i ( lite av det varma + lite kall mjölk) som jag har vispat före i en annan kastrull, , det häller jag i en stråle i den kokade mjölken , vispar samtidigt , har i salt o lite muskotnöt.
Sedan häller jag det över makaronerna , , rör om, klart! Fastnar inte alls i botten. Smaskens. ( Tillagade detta på jobbet en gång med hemma lagade köttbullar ) till Lunch . Gissa om det blev omtyckt! 🙂
Så enkelt tyckte jag då,
HH 🙂
#1 Så du kokar upp med vatten först?
#2 Smart! Får testa till nästa gång.
Jag kokar som vanligt i vatten tills det är helt klart sen häller jag på en skvätt grädde och låter det stå på eftervärmen och gotta till sig. Kanske inte är så man ska göra men jag gillar resultatet och det bränns inte fast.
4# ok får testa det.
#5 Grädde istället för mjölk? Låter riktigt gott! :-)
Någon som provat stuvad spagetti nångång?
Jag kokar i mjölk och rör om hela tiden. Bränner bara om jag går därifrån men står nu alltid och rör bara.
Medarbetare på westernridning.ifokus