Veggo Vegetariskt

veg som lustar efter kött

2017-01-16 19:49 #0 av: Anonym

jag ville skriva på vegan sidan men gick inte att vara anonym där.

Jag har varit vegan i 3 år, har inte ätit kött eller mjölk eller sånt överhuvudtaget. jag vill aldrig mer göra det men jag har ett problem. jag saknar kött sååå mkt!! åt inte mkt kött innan men sen jag slutade kan jag inte tänka på annat. äter bra. får i mig allt jag behöver, har pratat med min husläkare och har tagit blodprov och alla värden är bra. det blir inte lättarw, att gå förbi pizza och kebab ställen gör mig sååå hungrig och sugen. vad ska jag göra???????

Anmäl
2017-01-16 19:59 #1 av: Stallmima

Kan du inte göra en vego-kebab själv?

Anmäl
2017-01-16 20:07 #2 av: Anonym

jo, men det är ju inte samma sak. det smakar aldrig precis likadant. men har gjort det. ätit på rest. allt

Anmäl
2017-01-16 20:09 #3 av: Anonym

Svårt att säga. Motstå frestelsen med hög styrka från dig själv. Det kan ta lite tid att få kontroll över sig själv, men mestadels kan det handla om att du släpper lös detta craving och låter det utvidgas av nyfikenhet utan att egentligen tänka på det att du gör det.

Jag själv är köttätare, men jag äter inte uppfödda djur. Jag äter enbart sådant som jag anser haft ett bra liv i frihet. Det ser jag som deras rättighet innan de bli byte till en köttätande individ precis som i det vilda naturliga beteendet. Uppfödda djur har ett helvete och behandlas som skit. Jag står inte för sånt.

Anmäl
2017-01-16 20:22 #4 av: Annielle

Synd att det inte fungerade på vegansidan, skulle nog ha varit bäst där....

Det låter jobbigt hur som helst, själv har jag aldrig känt sug efter kött under alla år som vegetarian , tänker köra veganskt så gott jag kan fortsättningsvis, men känner redan att det svåraste är mjölkchoklad och liknande som inte alls är lika lätt att få tag på lättillgängligt i helvegetarisk form...

Finns det inget du kan laga eller köpa i färdig form som är likt kött?

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-01-16 20:38 #5 av: vendelay

Om du vill kan jag posta detta på Vegan iFokus och bara skriva att du ville vara anonym? 

Jag har tyvärr inga bra tips. Jättestarkt att fortsätta vara vegan, du är otroligt viktig och du gör skillnad.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-01-16 20:42 #6 av: vendelay

#4 Om du kan tänka dig att beställa på internet finns det mesta. Jag brukar beställa chokladmärkena Ombar och iChoc från vitaminvaruhuset.se. Min favoritchoklad är dock Jacquot Veganchoklad som jag bara hittat på Dollarstore (Botkyrka) hittills. Vego är också en mycket god ljus choklad. I Stockholm (och flera andra städer såklart) finns ju veganska affärer som underlättar. Mycket som är allergivänligt är ofta veganskt, t.ex. glutenfritt kan ofta vara veganskt utan att de marknadsförs som det. Kakor med bitar av mörk choklad (t.ex. ICA's egna eller Marabou med mörk choklad) är ofta veganska.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-01-16 21:08 #7 av: Annielle

# 6 Tack för tipsen! Glad

Måste definitivt testa den från Dollarstore, antar att den inte är ca dubbelt så dyr som veganchoklad brukar vara jämfört med mjölkchoklad?

Hade faktiskt ingen koll på de andra produkterna du nämner som inte är veganmärkta, vore himla bra med en tråd på vegansidan om vilka kakor/chokladgrejer och liknande varor som är veganska i vanliga affärer.

Tyvärr har jag svårt att köpa hem grejer och spara, kan inte motstå att äta upp det då Ledsen

Det är därför det underlättar väldigt  mycket om det finns att köpa i vanliga affärer, hade skippat choklad och sådant helt om jag kunde eftersom jag egentligen inte mår bra av det alls, men får det tyvärr inte att fungera i långa loppet än så länge i alla fall...

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-01-16 21:25 #8 av: vendelay

#7 Nej, den är faktiskt skitdyr tyvärr. 30kr betalade jag, minns inte hur många gram. 100 eller 200. 

Jag ska se om jag orkar fixa en sån lista, bra tips! Har du tittat på Vegolistan? Där finns allt möjligt från veganska mejerialternativ till lösgodis till vegokött osv. Många saker finns att köpa i vanliga affärer.

iChoc säljs i de flesta större butiker idag (enligt min lilla erfarenhet). Brukar oftast stå i närheten till annat godis och choklad. Plamil gör bland annat vegansk mjölkchoklad, den brukar stå bland glutenfria grejer. Bubs har flera veganska godisar (se upp för gelatin och E120 bara). Sura colaflaskor brukar vara veganska (kan variera lite ibland), finns bland lösgodiset. Marianne (mint och choklad) är veganska, finns bland godisar i påsar. På Lagerhaus finns "Strawberry Pearls" och "Sura Katter" - båda är veganska och riktigt goda. I många mataffärer har jag också sett "Veganhjärtan" från Eco-Vital, finns bland godis i påsar.

På den glutenfria hyllan finns Balleria-liknande kakor som heter Piruett som är veganska (om jag minns rätt, 99 % säker i alla fall). Där finns också chokladkex med mintsmak som är veganska.

På Coop har jag sett två olika märken på veganska marshmallows men minns inte namnen nu. På ICA Maxi har jag sett veganska tryfflar.

Skittles är ofta veganska (se upp för E120).

Hoppas du fick några tips på sånt som går att köpa i vanliga butiker!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-01-16 21:26 #9 av: Anonym

veg kött smakarinte som riktigt kött. tyvärr. har testat.

ja, skriv på vegan sidan tack

Anmäl
2017-01-16 21:43 #10 av: Halvdansken

Om det nu är pizza du saknar, så varför inte prova en vegtarisk? Ok, det är ost i den, kan du äta det? 
Inte säkert det är köttet som så du saknar. Pizzaskinka är ju inte en höjdare precis. 

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2017-01-16 21:58 #11 av: vendelay

#10 Tror inte TS äter ost eftersom hen skriver att hen är vegan. Ostindustrin (mjölkindustrin) är ju, om möjligt, ännu värre än köttindustrin tycker jag personligen. 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-01-16 22:47 #12 av: Wowy

Påminn dig om varför du är vegan. Tänk på djuren som får sina liv stulna om och om igen.

Kram från en vegan. Hjärta

"Vi som lever är bara döda på semester, nån sorts sommargäster" Bodil Malmsten

/Wowy, medarbetare på Vegan iFokusSol

Anmäl
2017-01-16 22:57 #13 av: vendelay

http://vegan.ifokus.se/discussions/587d2e61ce12c472fd0011c6-vegan-sugen-pa-kott

Nu går det att skriva anonymt på Vegan iFokus. Jag har startat tråden men om TS vill kommentera något.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-01-17 07:43 #14 av: DesK

Har du testat Oumph? Det är många köttätare som inte märker att det är en helt vegetabilisk produkt.

Désirée

Anmäl
2017-01-17 15:50 #15 av: veggie4every1

#0 Jag har öppnat för anonyma inlägg på vegansajten, välkommen inGlad

Man kan bli sugen på det ena och det andra i livet, men man behöver ju inte agera på allt. Hur skulle det kännas i hjärtat att gå emot dina moraliska värderingar?

Dina värden är fina, det låter bra. Men kött är proteinrikt, behöver du kanske öka ditt proteinintag? Vad är det med just kött som gör dig sugen? Ofta är det ju kryddorna och maträtten i sig som är god. Är du även sugen på okryddat kött utan tillbehör?

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2017-01-18 09:32 #16 av: oh-la

Jag röstar också för oumph. Jag är inte vegan,men tycker verkligen att det är ett kanonbra alternativ till kött. Pulled oumph är jättegott att göra wraps av med lökringar, tomat, lite sallad, cashewnötter och oatlys havrefraiche blandad med sötsur sås.

Anmäl
2017-01-18 13:12 #17 av: OlgaMaria

Ät kött säger jag. Varför skulle din kropp och dina instinkter ha fel? Och läkaren kollar bara vissa värden och kan omöjligt få hela bilden.

Hållbarhet för mig är att stötta köttbönder som tar hand om sina djur på bästa möjliga sätt och inte lämnar över hela köttmarknaden till ovärdiga köttfabriker. På det sättet bevarar vi friska, sunda djurraser till kommande generationer.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2017-01-18 15:36 #18 av: Annielle

# 17 

Håller med om att läkasrna är dåliga på att ta prover, sällan tar de till exempel zink (så vida det inte är en mag/tarm specialist till exempel) som man kan ha brist av som vegan/vegetarian,  inte ens järn är det alla som tar om man inte ber om det (Ferritinvärde alltså) utan bara Hb som kan vara bra trots järnbrist....

Det faktum att djuren är framavlade till att till exempel mjölka onaturligt mycket för att vi ska få så mycket mjölk som möjligt och vanligtvis tas ju kalvarna från sin mamma o.s.v. finns så mycket som gör att djuren lider i onödan och det oavsett om de är från ekologiskt jordbruk eller gårdar där de tar hand om djuren på bästa möjliga  sätt. 

Inte ok tycker jag, vilt kött skulle jag i så fall rekommendera om man av olika anledningar inte kan avstå/behöver kött.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-01-18 19:46 #19 av: Anonym

kommer aldrig äta kött, det är fel att döda. bryr mig inte hur ni dödar djuren, det är alltid fel att döda.

Anmäl
2017-01-19 09:21 #20 av: Annielle

# 19

Lite förvirrande det här med anonym Funderar, är du trådskaparen eller någon annan?

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-01-19 09:47 #21 av: Annielle

#8 Om det är 200 gram är det ju ett bra pris, men får helt enkelt kolla in den hur som helst! Glad

Vegolistan var ett bra tips! Glad Kunde tyvärr inte hitta något med ljus choklad från chokladhyllan i vanliga affärer där dock och det är just chokladen jag är ute efter, resten har jag inga problem med att låta bli.

Kanske inte finns några veganska chokladbitar på vanliga chokladhyllan?!?

Ichock hade jag testat den med ljus choklad och nötter tidigare, men gjorde det igen här om dagen och förstod då varför jag inte hade köpt den igen, den var inget för mig alls tyvärr, smakade som någon lågbudgetchoklad jag har testat och aldrig velat äta igen tråkigt nog! Ledsen

Har även testat Plamil och några andra för flera år sedan ifrån hälsokostbutiker och liknande, men tyckte inte om dem heller, kanske har de förbättrat dem och ändrat lite på dem sen dess?!?

Jag ska i alla fall testa de ballerinaliknande kakorna från den glutenfria hyllan vid något tillfälle! Glad

Har även funderingar på om man kan tillverka sin egen ljusa choklad godare?!? 

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-01-19 12:41 #22 av: vendelay

#21 De märken jag nämnde är tyvärr de enda jag sett i "vanliga" matbutiker. De smakar inte som choklad gjord på komjölk - det går ju såklart inte. Förhoppningsvis kan du vänja dig. Jag har aldrig gjort choklad själv så jag vågar inte svara på det.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-06-19 18:17 #23 av: Roe Deer

Din "köttlust" kan vara minnes-baserad också. Mycket "cravings" är ofta baserade på antingen obalanser i pH-värdet i kroppen, känslomässigt eller vitaminbrister (vilket du inte hade). Kanske minns du en härlig kväll med "gänget" på den däär pizzerian... med dom där pizzooornaaa... Salt är också beroendeframkallande.

Jag är vegan och har alltid funnit kött "makabert" och "äckligt" och "oätligt". Men en sak med kött som vi människor gillar är MOTSTÅNDET, som är svårt att efterlikna i veganväg, ens vegetarianmässigt. Det skapas en sorts "lyckorus" och "mättnadskänsla" (signal från hjärnan) när vi får kämpa med käkarna. Därför blir många aldrig mätt på chips (lättsmält) utan fortsätter och fortsätter för att käkarna inte får själva motståndet (tugga hellre på rå blomkål eller dyl). 

När du får dina "köttsug" påminn dig om varför du valde veganlivsstilen. Är det baserat på djurens skull, finner du det äckligt, eller är det miljömässigt? Dessa kan prioriteras olika. Du kanske gillar kryddblandningen som köttet hade+tuggmotståndet...  Det kan vara många anledningar. Men du får ett sug först efter att ha tänkt en tanke på det du är sugen på! SO WATCH THOSE THOUGHTS! =)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.