Menyer, matsedlar & middagstips

Brist på matinspiration

2016-10-18 16:53 #0 av: Iskall

Varje dag så har jag väldigt stora problem med att komma på vad jag ska laga för mat. Blir lätt samma slags mat varje dag som jag varvar mellan, blir typ ris och korvstroganoff, spaggetti och köttfärssås, mos/makaroner och köttbullar/korv/hamburgare, pannkakor.

Börjar bli lite lee på dessa rätter och vill gärna ha tips på vad man kan laga till för mat. Kan tillägga att jag har två barn, som är lite kräsna när det gäller vissa maträtter.

Anmäl
2016-10-18 17:14 #1 av: OlgaMaria

Jag har kört med färdigplockad matkasse nu i ett par månader och är så himla nöjd! De flesta som kör ut matkassar har en variant för barnfamiljer. Min fyraåring är minst sagt kräsen och äter inte alltid, men jag har tröttnat på att bara laga mat som han gillar. Han får äta det han vill ha och så blir det fil och flingor efteråt om han inte åt något av maten. Är så skönt att slippa fundera så mycket på vad vi ska äta, för det gick verkligen åt mycket tid och energi till det förut.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-10-19 09:22 #2 av: Iskall

#1 Är såna där matkassar värda att köpa in? Vilken är mest prisvärd?

Anmäl
2016-10-19 09:34 #3 av: OlgaMaria

Det beror ju helt på vad man har för matkostnader sen innan. Vi betalar 799 kronor i veckan för fem måltider till fyra personer. Det skulle räcka gott och väl till fyra vuxna. I och med att vi har två barn som inte äter jättemycket så räcker det också till en hel del lunchrester, plus att det blir över av t ex potatis och pasta och annat som räcker till andra måltider. Sen brukade vi äta på t ex Ikea och McDonalds oftare innan vi började med matkassar. Våra matkostnader är nog ungefär lika eller kanske lite mindre med tanke på att vi äter mindre ute. Vi har Tastelines kasse. Har också testat Citygross Barnkasse för 689 och den är också bra. Stort plus för deras Bamseprofil som barnen gillar plus att de förbereder vissa saker som t ex hackar vitkål åt en innan. Har bara testat dessa. Tasteline kommer med Mathem och har använt mathem i nästan två år så det blir enkelt och bra för oss att köra på deras kasse.

Sen har alla väldigt generösa prova-på-erbjudanden på första kassen så man kan ju verkligen prova runt och se vilka man gillar bäst. Nu angav jag priser för 5 måltider men man kan också välja färre måltider per kasse till mindre pris.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-10-19 10:13 #4 av: Iskall

Vilken matkasse rekommendar du?

Anmäl
2016-10-19 10:36 #5 av: OlgaMaria

Tycker båda dessa som jag provat är bra! Har man nära till en citygross kan man åka och hämta kassen där. Men själv väljer jag mathem för där kan jag beställa allt annat jag vill ha också och få gratis hemkörning.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-10-19 10:51 #6 av: Iskall

Har ingen citycross i närheten, tror att det är ca 10 mil till närmaste. Då kanske mathem är bättre.

Anmäl
2016-10-19 10:53 #7 av: OlgaMaria

Ja, om de har utkörning till dig. =)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-10-19 10:58 #8 av: JazzBass

Nästa gång du är i butiken, köp inget som du brukar köpa utan andra saker. Byt ut makaronerna till exempelvis pennepasta eller tagliatelle med ägg, träna på att göra olika sorters såser att röra ner i pastan, byt ut köttfärsen och korven mot t.ex. fläskkarrébiffar och strimlor av kycklinglår, gör ugnsrostade rotsaker istället för potatismos, prova göra pyttipanna på helt andra rotsaker än potatis.... Finns ju hur mycket som helst som man kan hitta på för att göra både matlagningen och maten roligare och mer varierad. Gäller bara att komma igång. Kan bjuda på ett till tips på supergod och superlätt spaghetti: 

Koka spaghettin al dente i skapligt saltat vatten, dränera och sen rör ner ordentligt med olivolja, och generöst med lökpulver och finriven parmesan eller annan riktigt hård ost. Avsluta med lite krossad svartpeppar. Klart! Glad

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-10-19 11:00 #9 av: DesK

Jag tipsar om våra löpande trådar, Dagens middag, där ser du vad andra äter till middag och kan få lite nya idéer Glad

http://matlust.ifokus.se/discussions/57c1c2738e0e7406bd004a03-dagens-middag-102?discussions-1

Désirée

Anmäl
2016-10-19 11:05 #10 av: Iskall

#8 Tack för tipsen

#9 Tack det ska jag ta och kolla in

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.