Råd & tips

Bakad potatis, rätt potatis?

2016-10-11 18:48 #0 av: densomundrar

Köpte en stor säck potatis hos en lokal potatisodlare, vet ej vad det var för sort. I denna säcken finns två jättestora och fina potatisar som jag tänkte kanske skulle passa att göra bakad potatis av, men kan man göra det av vilken potatis som helst? :-) Några bra tips till en gröning inom bakad potatis? ;-)

Anmäl
2016-10-11 19:04 #1 av: JazzBass

Det sägs ju att mjölig potatis är bäst till det, men många standardsorter borde också funka hyfsat. Är det en väldigt fast sort kanske bakad potatis inte är det bästa man kan göra av den dock.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-10-11 19:25 #2 av: tlover

Jag köper aldrig bakpotatis utan använder bara stor potatis.

Visst det är väl lite variation på hur gott det är men gott är det likväl

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2016-10-11 20:00 #3 av: densomundrar

Ok. Tror jag har fast potatis, står ej på men det känns så.
Så det bör fungera även om det kanske inte är optimalt?

Jo, har hört att bakpotatis som man köper för att göra detta är slöseri med pengar, då det egentligen "bara" handlar om helt vanliga, stora potatisar.

Anmäl
2016-10-12 08:59 #4 av: DesK

Jag köpte i många år potatis i säck direkt från odlare och sorterade dem efter storlek, just för att kunna göra bakpotatis. Har aldrig köpt s k bakpotatis. Däremot så köper jag potatis i lösvikt och väljer då mjölig om jag vet att jag ska göra bakpotatis. Bakpotatis i mikron är ju en bra och snabblagad rätt med någon trevlig röra tillGlad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.