Matprat

Mjölk med lång hållbarhet och frysta grönsaker

2016-10-04 18:35 #0 av: densomundrar

Har en liten fundering och tänkte rådfråga er kloka människor.

Har alltid varit lite anti mjölk med lång hållbarhet då jag tyckte den smakade konstigt när jag bodde hemma. Köpte av misstag denna typ av mjölk då sorten var obekant för mig och tyckte att den smakade precis som mjölk brukar.
Nästa punkt är ju att jag är skeptisk till varför den håller längre, varför håller inte alla längre om inget är tillsatt? Jo, för mjölken verkar ha värmts upp längre än vanlig mjölk.

I ett hushåll där vi inte är några stora konsumenter i perioder på mjölk är ju detta toppen, då vi slipper slänga mjölk mellan varven. Därför funderar jag på om den typen av mjölken är sämre på något sätt, för mig eller för miljön?

Jag är även dålig på att äta grönsaker till maten, men sedan jag började köpa hem typ fryst broccoli äter jag nästan jämnt grönsaker till maten, är det sämre på något sätt att köpa den frysta varianten än den färska? Mer än att fryst kanske har mindre näring i sig än färsk?

Är tacksam för all typ av upplysning jag kan få, då jag egentligen vill äta färsk mat som jag själv tillagar men som i dagsläget inte riktigt blir av fullt ut så som jag vill.

Anmäl
2016-10-04 18:41 #1 av: Hera

Grönsaker som fryses förlorar inte näringsinnehåll.

Tror inte den mjölken är sämre än vanlig.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-10-04 18:43 #2 av: DesK

Värmebehandlad och homogeniserad mjölk håller längre. Frysta grönsaker är en riktigt bra produkt, tycker jag. Så om du faktiskt äter mer grönsaker, när du äter tinade frysta grönsaker, så tycker jag att det är bra.

Anmäl
2016-10-04 18:50 #3 av: Carmarino

Frysta grönsaker kan till och med vara nyttigare än färska.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-10-04 19:47 #4 av: densomundrar

Tusen tack för era svar, underbart!
Då fortsätter jag att köpa frysta grönsaker och mjölken med längre hållbarhet, om det nu inte är sämre på något sätt och gör att jag äter bättre och slänger mindre :-)

Anmäl
2016-10-10 12:01 #5 av: Geru

Mjölk med längre hållbarhet blir bara upphettad lite mer och lite längre, än vanlig mjölk. Den smakar därför lite annorlunda, många beskriver det som mer gräddigt. 

Anmäl
2016-10-10 13:15 #6 av: densomundrar

#5 ja, tänkte bara kolla så att det inte gör mjölken sämre på något sätt eller om något är tillsatt för att den ska kunna hålla längre utan att jag vet om det :-)

Anmäl