Desserter, frukt & godis

När bakningen inte går som man tänkt sig

2016-08-27 15:56 #0 av: Aleya

Jag skulle idag göra detta receptet: https://www.tastemade.com/videos/Cookie-coulant

Och allt gick väl bra... tills jag såg att smeten var rinnande och inte fast. (Detta kan bero på att jag bara hittade mandelmjöl och inte hasselnötsmjöl som jag skulle ha)

Nå men in med dom i ugnen. Och jäklar... dom blev stora som dasslock. 😂

Nu svalnar dom. Men återkommer om dom var ätbara eller ej. 😉

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-08-27 16:13 #1 av: Inkanyezi

Nu kan det kanske hänga ihop med att det faktiskt står "coulant" i receptets URL. Det betyder "rinnande" på franska, eller att den flyter ut. Det blir nog samma om du använder hasselnötsmjöl, med skillnaden att nötterna har mer smak än mandel, som är rätt neutralt.

Mindre klickar är väl tipset man kan ge?

Anmäl
2016-08-27 16:16 #2 av: Aleya

#1 fast i videon var smeten ganska hård. Iaf så att du kunde skära den. Vilket inte min blev av någon underlig anledning. Att dom skulle flyta ut visste jag. Men jag hade förväntat mig en annan konsistens på degen snarare. ☺

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.