Råd & tips

Vad fryser ni in?

2016-08-03 12:42 #0 av: nevamisse

När ni gör matlådor eller får matrester över, vad fryser ni då in?

Är hemskt dålig på att frysa in lagad mat och tar gärna tips på det.

Anmäl
2016-08-03 12:47 #1 av: IaMiaMaria

Ris och pasta med nån sås eller gratänger och grytor är jättebra att frysa. Jag tycker det mesta som är ganska såsigt är bästa att frysa in, så det inte blir så torrt när man ska värma upp det igen, sen går det ju alltid att tillsätta lite extra tex grädde när man värmer upp det. Potatis blir inte bra att frysa.

Anmäl
2016-08-03 13:53 #2 av: Hera

Fryser in allt om det blir mycket över.

Anmäl
2016-08-03 21:51 #3 av: JazzBass

Ärligt talat fryser vi in väldigt lite lagad mat. Det blir helt enkelt inte använt även om satserna mat jag gör oftast är lite väl överdimensionerade. Har alltid nåt annat jag vill testa istället för att ta till "färdigmat". Lipar

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-08-04 12:44 #4 av: tlover

Biffar och bollar (iallafall vegetariska) brukar jag försöka göra storkok av och styckfrysa.

Anmäl
2016-08-04 20:44 #5 av: nevamisse

Tack för svaren :) Tänkte att det kunde vara bra att ha färdiga matlådor till jobbet i frysen, så slipper man tänka på det varje dag. 

Anmäl
2016-08-06 14:15 #6 av: Maria

Jag fryser också in det mesta. Det är min man som har matlådor med sig numera.

/Maria

 

Anmäl
2016-08-07 08:42 #7 av: punkmusic

Jag fryser in allt om det skulle behövas, även potatis. Det som jag testat att frysa men misslyckats med är grädde. Inte sås på grädde utan vanlig ovispad grädde.

Anmäl
2016-08-07 10:24 #8 av: Tant Grön

#7 Man kan frysa grädde i t.ex. istärningspåsar, och ha i grytor. Man bör nog inte förvara den så länge i frysen utan använda inom ett par månader.

Anmäl
2016-08-07 12:00 #9 av: tlover

#7 tänk däremot på att istärningsformar är gjord just för is. Den kan vara gjord av en plast som läcker giftiga ämnen vid kontakt med fett

Anmäl
2016-08-07 12:01 #10 av: IaMiaMaria

Jag bor ensam i en 2:a men har ändå en fullstor frys och det är jättebra! Så jag brukar också passa på då något är billigt att köpa mer och frysa in som tex köttfärs och annan mat, men även pålägg som rökt skinka och leverpastej åker in i frysen och så tar jag fram efterhand.

Anmäl
2016-08-07 12:59 #11 av: TjockaBerta

Jag fryser alltid grädde utan problem. Det är så enkelt att ta fram den frusna grädden och röra ner den i maten man lagar. Perfekt. 

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-08-07 13:17 #12 av: punkmusic

Grädden aknske låg för länge helt enkelt. Dock har jag inte varit med om mat som legat för länge i en frys förut :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.