Menyer, matsedlar & middagstips

Kört fast i middagsträsket

2016-03-22 14:44 #0 av: LarssonA

Hjälp!

Jag har helt tappat inspirationen till middagslagningen. Kör alltsom oftast Pasta med nån korv/köttfärs/bacon/kassler/grönsaker osv med ostsås i ugnen. Nån blandning av allt möjligt alltså. Brukar absolut vara gott och uppskattat, men vill ha några enkla tips till vanlig vardagsmat.

Lasagne, potatismos o köttbullar/korv, kycklinggryta/kyckling i ugn o potatisklyftor, pannkaka (jo, faktiskt äter vi det som mat då o då) grönsakssoppa, pytt i panna, köttfärssås och tacos/fajitas är sånt jag gör ganska frekvent.

På helgerna då jag har lite mer tid på mig brukar det kunna bli saker som köttfärslimpa med bacon eller porterstek.

Vill ha lite tips på "snabbmat" att laga när jag kommer hem på eftermiddagen. Oftast har jag bara 1 ½ timma på mig att laga och se till att alla äter innan det är dags för olika aktiviteter...

Vi har inga allergier eller annat, utan alla äter det mesta. 2 vuxna, 3 barn....

Anmäl
2016-03-22 14:48 #1 av: [WickedAlly]

Jennysmatblogg.nu har många snabba och enkla recept, många som liknar varandra visserligen men något hittar man alltid :)

Anmäl
2016-03-22 14:48 #2 av: Maria

Gjorde den här fiskrätten häromdagen och den var jättegod och lätt.

http://www.aftonbladet.se/matvin/article22441030.ab

/Maria

 

Anmäl
2016-03-22 14:49 #3 av: Maria

Fiskrätter överhuvudtaget är ofta så goda och snabblagade.

/Maria

 

Anmäl
2016-03-22 14:58 #4 av: OlgaMaria

Panerad rödspätta, gulaschsoppa, omelett med något i - snabbt, enkelt och supergott

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-03-22 14:58 #5 av: Hera

Kolla igenom "dagens middag" trådarna. Där hittar du en massa tips på rätter :)

Anmäl
2016-03-22 15:48 #6 av: LarssonA

Just fisk är jag kass på att göra.... Borde ta det betydligt oftare.. Tack för tipsen!

Anmäl
2016-03-22 15:58 #7 av: OlgaMaria

#6 Kolla i en kokbok hur man panerar fisk själv, om du inte vet redan. Superduperenkelt och det finns ingen annan fiskrätt som uppskattas lika mycket av mina barn. :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-03-23 08:56 #8 av: Sisselie

Vit fisk är god att göra i ugn på låg temperatur, ca 75 grader, ca en halvtimme, beroende på tjocklek givetvis. Använd ugnstermometer och låt innertemperaturen i fisken inte överstiga 52 grader. Det blir en otrolig skillnad jämfört överkokt fisk. (Nu äter jag visserligen inte fisk längre, eftersom jag numera äter helvegetariskt, men ett tips kan jag bjuda på ändå...)

Anmäl
2016-03-23 10:41 #9 av: TjockaBerta

TS

Lasagne tar ju flera timmar att göra. Själv lagar jag det bara någon gång per år för att det är så mycket jobb. Förbereder du den på något sätt?

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-03-23 13:28 #10 av: Hera

#9 Flera timmar? 

Man gör en köttfärssås,  en ostsås (tar max 30 min) Sedan bygger man lasagnen på max 10 min och en timme i ugnen.

Anmäl
2016-03-23 13:39 #11 av: TjockaBerta

10

I mitt recept puttrar köttfärssåsen i 45 minuter.

10 min, skär till grönsaker
45 min, koka såserna
10 min, bygg lasagne
60 min, i ugnen

Tar du med tiden för att göra grönsakerna också är du inte heller långt från 2 timmar.

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-03-23 13:47 #12 av: Hera

Jag har inga grönsaker mer än lök och vitlök i lasagne. Vad har du?

Anmäl
2016-03-23 14:13 #13 av: TjockaBerta

Lök, morötter och rotselleri.

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-03-24 08:41 #14 av: LarssonA

Gör som #10 och det tar inte en timme i ugnen... ca 35 min. Allt som allt tar det runt en timma.

Gör en snabb köttfärsås (köttfärs och kesella med valfri smak) max 10 min, gör en vanlig vit sås med massa riven ost i, ca 5 min. Eller, om jag har bråttom eller är lat använder jag keldas milda ostsås. Lägg i formen, in i ugnen, klart!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.