Storkok?!
Vad har ni för bra tips på storkok? Jag vill ha så nyttig mat som möjligt, gärna som går att fyrsa. Jag söker båda frukost, mellanmål och middag. Tack för hjälpen :)
Kalops
Kycklinggryta
Gulasch
Köttfärssoppa
Köttfärssås
Köttgryta kokad med ben och mycket rotsaker
Hemkokad buljong
Kåldolmar
Kålpudding
Lasagne
Fiskgryta
En eller flera plåtar pizza
Piroger
Frys sedan in i lagom portionsstorlek. Allra bäst tycker jag att det funkar att använda rejäla fryspåsar och göra platta paket och noga skriva på vad de innehåller.
Angående frukost och mellanmål, så kan du alltid ha kokta ägg i kylen, eller omelett som du kan fylla med t ex ost, skinka och grönsaker, det går utmärkt att äta kallt. Hemgjorda bars med frön, nötter och torkad frukt är också gott någon gång.
Om du äter bröd, så är det alltid bra att ha rejält hembakat bröd i frysen.
I kylen kan du ha skurna grönsaker, var sak för sig, då går det fort att ta fram. Vitkålssallad med dressing håller fint i upp till en vecka i kylen.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Bön/linsgryta
Curry (krydda extra mycket)
Paj (redan i lagom bit)
allt annat jag tänkte tipsa om är redan tipsat 🙂
l'm back
Linsfärssås
Kikärtsgryta
Rödbets/morotsbiffar
Daal
Chili sin carne
Grönsakslasagne
Smoothies brukar funka bra till frukost och mellanmål.