Annons:
Etiketterrådtips
Läst 934 ggr
Fridaaaa
11/29/15, 2:57 PM

Era bästa jansson-recept?

Ska testa att göra jansson iår, aldrig gjort!
Så vill ha era bästa hanssonrecept :D

Vet att man kan googla men säger ingenting om hur det blir, så vill ha era bästa recept och tips :) 

(nej vill inte testa mig fram :) )

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

Annons:
Honestyisdead
11/29/15, 3:39 PM
#1

Jag har inga mått. Jag stavar potatis och lägger i en passande form. Sedan lägger jag lite ansjovis på potatisen och hackad gul lök.

Sedan blandar jag vispgrädde med lite av anjovisspadet och smakar av med lite vitpeppar. Sedan häller jag det över potatisen och strör lite ströbröd över. In i ugnen på 175 till potatisen är mjuk.

Fridaaaa
11/29/15, 3:41 PM
#2

#1 Vill enbart ha med mått 🙂 Gillar inte att prova mig fram på saker jag aldrig gjort nämligen. Samt kan planera köpet bättre :)
Använder du någon speciell potatis? Tänker om något är bättre än andra?
Använder nämligen bara fast ekologisk potatis, tänkte om det går lika bra :)

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

Honestyisdead
11/29/15, 3:46 PM
#3

Man får inte alltid bara det man vill på forum.

Jag använder mjölig. Men fast går bra det med.

Själva grädden och spadet måste du ju smaka av oavsett vad andra använder för mått. En del älskar att ha det väldigt salt andra inte. Det tillhör matlagning, att testa vad man själv gillar.

Fridaaaa
11/29/15, 3:50 PM
#4

#3 Nej det vet jag men har ingen nytta av icke recept i detta fallet :)
Jo det vet jag men vill ha ett recept att gå efter, sedan kan man ju reglera lite efter det sen men vill ha ett bra grundrecept som man kan rekommendera :)

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

Honestyisdead
11/29/15, 3:51 PM
#5

Googla på per Mobergs Janssons.  Den är god.

Fridaaaa
11/29/15, 4:05 PM
#6

#5 👍

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

Annons:
Elsaharr
12/3/15, 8:22 PM
#7

När vi gör brukar den alltid bli för tjock, jag tycker att det blir godare om man gör en lite tunnare variant! :)

Zingo ;D

Honestyisdead
12/3/15, 8:31 PM
#8

#7 Tunn?

Grädden ska ju koka in i potatisen.

Elsaharr
12/3/15, 10:03 PM
#9

#8 Hahah menade inte tunn som i runnit utan att man ska göra ett tunt lager xD

Zingo ;D

Honestyisdead
12/3/15, 10:38 PM
#10

Hahahaha 😂  Då förstår jag!

Upp till toppen
Annons: