Råd & tips

Era bästa jansson-recept?

2015-11-29 14:57 #0 av: Fridaaaa

Ska testa att göra jansson iår, aldrig gjort!
Så vill ha era bästa hanssonrecept :D

Vet att man kan googla men säger ingenting om hur det blir, så vill ha era bästa recept och tips :) 

(nej vill inte testa mig fram :) )

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2015-11-29 15:39 #1 av: Hera

Jag har inga mått. Jag stavar potatis och lägger i en passande form. Sedan lägger jag lite ansjovis på potatisen och hackad gul lök.

Sedan blandar jag vispgrädde med lite av anjovisspadet och smakar av med lite vitpeppar. Sedan häller jag det över potatisen och strör lite ströbröd över. In i ugnen på 175 till potatisen är mjuk.

Anmäl
2015-11-29 15:41 #2 av: Fridaaaa

#1 Vill enbart ha med mått Glad Gillar inte att prova mig fram på saker jag aldrig gjort nämligen. Samt kan planera köpet bättre :)
Använder du någon speciell potatis? Tänker om något är bättre än andra?
Använder nämligen bara fast ekologisk potatis, tänkte om det går lika bra :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2015-11-29 15:46 #3 av: Hera

Man får inte alltid bara det man vill på forum.

Jag använder mjölig. Men fast går bra det med.

Själva grädden och spadet måste du ju smaka av oavsett vad andra använder för mått. En del älskar att ha det väldigt salt andra inte. Det tillhör matlagning, att testa vad man själv gillar.

Anmäl
2015-11-29 15:50 #4 av: Fridaaaa

#3 Nej det vet jag men har ingen nytta av icke recept i detta fallet :)
Jo det vet jag men vill ha ett recept att gå efter, sedan kan man ju reglera lite efter det sen men vill ha ett bra grundrecept som man kan rekommendera :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2015-11-29 15:51 #5 av: Hera

Googla på per Mobergs Janssons.  Den är god.

Anmäl
2015-11-29 16:05 #6 av: Fridaaaa

#5 Tummen upp

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2015-12-03 20:22 #7 av: Elsaharr

När vi gör brukar den alltid bli för tjock, jag tycker att det blir godare om man gör en lite tunnare variant! :)

Zingo ;D
Anmäl
2015-12-03 20:31 #8 av: Hera

#7 Tunn?

Grädden ska ju koka in i potatisen.

Anmäl
2015-12-03 22:03 #9 av: Elsaharr

#8 Hahah menade inte tunn som i runnit utan att man ska göra ett tunt lager xD

Zingo ;D
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.