Annons:
Etikettmatprat
Läst 2244 ggr
Sara87
2015-11-21 17:25

Ersätta Mörk Maizenaredning

Hej

Jag har hittat en maträtt jag hemskt gärna vill göra i jul men receptet innehåller mörk maizenaredning som min sambo inte kan äta pga mjölkproteinallergi.
Så då undrar jag om jag på nåt vis kan ersätta den mörka maizenaredningen?

En idé är att jag tar vanlig maizena och färgsätter grytan med sojakulör, vad tror ni?

Annons:
[Outlawly]
2015-11-21 17:31
#1

Jag tål inte heller mjölkprotein och brukar ta vanlig maizena med soja som du skrev.
Annars så finns det en brun såsfärg att köpa (vet dock inte vad den heter)
Blir lika bra

Sara87
2015-11-21 17:43
#2

#1 Det låter bra! Det är den enda lösningen jag kan komma på :)

Zpookey
2015-11-21 17:50
#3

Är mörk maizena endast för estetiska skäl eller tillför det något smakmässigt att den är mörk? Har aldrig testat mörk maizena själv.

[Udoon]
2015-11-22 23:41
#4

#1 Såsfärgen jag använder heter Colorit, finns i dom flesta mataffärer, liten svart flaska utan nån direkt smak. Kan det vara någon sådant du menar?

[Outlawly]
2015-11-23 07:18
#5

#4 Ja just det så hette den 🙂
Den ger ju mer färg än soya, men ger inte så mycket smak (Ingredienser:Färgämne (sockerkulör), vatten, salt (10%).)

JazzBass
2015-11-23 08:25
#6

Sedan jag läste innehållsförteckningen för dylika redningar man bara strör i såsen har jag avstått från dem. Inget jag medvetet vill få i mig.

Redningar kan man ju göra på många sätt. Den vanligaste bruna redningen är väl att man fräser vetemjöl i smör tills det blir brunt (men inte direkt bränt), och häller sakta vatten/buljong över samtidigt som man rör om ordentligt för att undvika klumpar. Jag tror man kan göra samma sak med maizenamjöl om man vill.

Även köttbuljonger/fonder torde ge en rätt mörk färg som sådan, om det önskas. Vet inte vilken rätt ni tänkt göra.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Annons:
Honestyisdead
2015-11-25 22:10
#7

Det går utmärkt att ta ljus majzena.

Sara87
2015-12-29 17:34
#8

#7 Ljus maizena innehåller Mjölksocker så det är också uteslutet.
Jag använde vanlig majsstärkelse, det fungerade jättebra :)

Upp till toppen
Annons: