Annons:
Etiketterdesserterfruktgodis
Läst 991 ggr
densomundrar
2015-11-09 11:25

Torka äpplen

Har tidigare torkat äpplen i ugn och tyckt att konsistensen blivit lite märklig. Köpte nyligen en svamptork och tänkte att dom nu skulle bli lite krispigare då dom inte ligger så tätt emot en plåt utan luft kan cirkulera under. Men dom blir fortfarande som lädetaktiga pappersbitar . Gör jag något fel eller tänker jag fel när jag tror att man ska kunna göra krispiga äppelchips? :-/ Någon som har några tankar eller erfarenheter att dela med sig av?

Annons:
Gronstedt
2015-11-09 11:30
#1

Jag tror inte de kan bli krispiga som potatischips - det är för mycket socker i.

densomundrar
2015-11-09 11:31
#2

Kanske inte, men kan man inte köpa typ müsli och sådant med hårda äppelbitar i?

Åsa S
2015-11-09 11:36
#3

Fruktbitar blir lite krispigare ifall de är sockeröverdragna ungefär som lack, fruktbitar i müsli har ofta socker på sig alt. är de frystorkade vilket ger porösare och inte så sega fruktbitar.

densomundrar
2015-11-09 11:58
#4

Ok, tavk. Då får man helt enkelt nöja sig med den befintliga konsistensen :-)

Upp till toppen
Annons: