Annons:
Etiketterfiskskaldjur
Läst 2119 ggr
[Söderort]
2015-06-17 18:46

Varmröka lax

Hej jag tänkte varmröka en laxfilésida på 1,7 kg. på fredag men är osäker om jag ska göra en saltlag eller bara strö salt på laxen dagen innan och ställa in i kylen vad blir bäst tror ni?

Annons:
DesK
2015-06-17 19:03
#1

Det går att göra vilket som, men laxen får mer smak om du kryddar den ett dygn i förväg.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[Söderort]
2015-06-17 19:32
#2

#1 Det var tanken, ska dela upp laxen sen i mindre bitar som är enklare att hantera.

[Björn.B]
2015-06-18 10:10
#3

Krydda inte laxen dygnet innan då du måste spola av saltlaken och torka av den. Innan du röker lägg dit en sockerbit så blir ytan mer glansig beroende på rök så kan du använda enris för en mer rökigare smak. Fukta gärna spånet med så du får mer rök. Lägg på gärna nymalen rosépeppar på laxen och låt skinnsidan ligga neråt.

Upp till toppen
Annons: