Färs & korv

korvstroganoff

2015-06-12 09:25 #0 av: millan21

Det där gröna i såsen till korvstroganoff är det dill? Eller persilja?

Jag har aldrig gjort den rätten men tänkte göra det nu därför undrar jag.

Anmäl
2015-06-12 09:28 #1 av: Aleya

Persilja samt dragon

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-06-12 09:35 #2 av: millan21

Tack

Anmäl
2015-06-12 10:18 #3 av: Aleya

NP. Hoppas det ska smaka. :-)

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-06-12 10:45 #4 av: Hera

Grön sås till korvstroganoff? 

Hur gör ni den?

Anmäl
2015-06-12 10:48 #5 av: Aleya

#4 det är grönt I såsen. Och det är persilja och dragon.
Såsen är fortfarande i samma färg. det blir bara lite prickar

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-06-12 10:57 #6 av: Hera

Njä. I en riktig  Stroganoff  har man inte det. 

Men det låter gott.

Anmäl
2015-06-12 11:05 #7 av: Aleya

#6 för mig är en riktig stroganoff så, tyckte skolans var ganska blä då dom sket i det. Så har faktiskt aldrig gjort på annat vis.

Men testa, du kan ta fryst eller färsk persilja, sen brukar jag ta torkad dragon och smula i där på slutet

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-06-12 11:15 #8 av: Hera

Jag har både persilja och dragon färsk :) Ska absolut testa!

Anmäl
2015-06-12 11:21 #9 av: VildaVittra

I riktig stroganoff har man inte korv, men däremot persilja. Och vad är riktig korvstroganoff? Finns det bara ett recept på köttfärssås och pyttipanna då också eller? 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-06-12 11:22 #10 av: Aleya

Och ett tips jag vill ge är att innan man ska börja steka på löken och korven är att steka på tomatpurén lite, samt stoppa ner en tärning med buljong.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-06-12 11:28 #11 av: Hera

#10 Jag bryner först korven, sedan fräser jag löken och sedan fräser jag med purén :) Med pure innan korven får man ju inte rätt yta tycker jag :)

Anmäl
2015-06-12 15:06 #12 av: Anterrabae

Spännande! Jag har heller aldrig haft persilja och dragon i korvstroganoff, det måste jag testa! Tror jag haft oregano och timjan i däremot :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-06-12 19:52 #13 av: TjockaBerta

Persilja klipper jag över när jag vill snoffsa till det men dragon har jag aldrig provat.

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2015-06-13 23:43 #14 av: fridaas

Dragon i korvstroganoff, det lät intressant, det har vi aldrig. Vi har bara falukorv, lök, grädde, tomatpuré, persilja och svartpeppar i.

Anmäl
2015-06-14 12:59 #15 av: Maria

Jag brukar ha i Aivar istället för tomatsås eller både ock. Det blir himla gott.

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.