Råd & tips

Sparris

2015-05-27 12:37 #0 av: Achatina

Tycker inte det går in under någon särskild folder.

Har stora mängder sparris i frysen, och de vanliga recepten där man bara lätt kokar eller steker dem förmodligen kommer bli passé till slut. Så jag skulle tacksamt mottaga era bästa recept på sparris, vad det nu kan vara. Soppor, sallader, fyllnad i saker eller vad som. Provar gärna nya saker, man kan ju hitta ett tillagningssätt som kanske överklassar de andra med hästlängder Lipar

Anmäl
2015-05-27 12:52 #1 av: VildaVittra

Grilla dom. Nomnomnonmnom. Dreglar

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-05-27 13:46 #2 av: JazzBass

Är nog lite (eller mycket) avis på dig och ditt sparrislager! TystLipar Här är lite tips:

  • Ugnsstekta sparrisar inlindade i bacon med parmesan på
  • Ångkokta eller grillade med örtsmör och flingsalt, gott tillbehör till vad som helst
  • Sparrissoppa (har aldrig gjort nån men jag tror att en mixad soppa med  hönsbuljong och grädde skulle bli god)
  • Grillsallad: Grilla sparrisar, champinjoner, zucchini, paprika, färsk lök, halloumi med mera, och dela i mindre bitar. Rör ihop till en sallad tillsätt en burk dränerade och sköljda kidneybönor, olivolja, flingsalt, färska örter
  • Använd sparrisbitar som ingrediens i snålsoppa

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2015-05-27 21:36 #3 av: Achatina

Knaprar sparris hela dagarna en tid framöver. Rå sparris, utan tillagning. Det är förvånansvärt gott, har en annan smak än när man tillagar den. 

Har funtat lite på om man skulle göra en matig pannacotta med sparrissmak. Men har bara gjort söta pannacottor hittills. Var annars en del intressanta recept där!

Anmäl
2015-05-28 19:22 #4 av: oh-la

vi gör sparrispasta när vi kommer över sparris stek den med lite lök och muscovadosocker ( eller vanligt socker) salt och peppar, i med en matsked citronsaft och lite fransk senap, på med en burk mascarpone och lite grädde. smaka av med mer salt och peppar om det behövs. servera med pasta. vill man gotta till det extra köper man färsk korv, alltså köttfärs i skinn. skär upp skinnet och ta ut köttfärsen i små köttbullar. stek köttbullarna i stekpannan tills de är gyllenbruna. ta ut. stek sparrisen i en del av fettet som är kvar efter korven (bruka vara ganska fett så ta ut lite om det blir för myket. tänk bara på att mycket smak finns i fettet) på med lite citron, senap och grädde. puttra tills sparisen är mjuk. i med den stekta köttfärsen och servera med pasta. även här kan man ta en del grädde och en del mascarpone. riktigt krämigt och fint.

Anmäl
2015-06-14 21:06 #5 av: Regale

Först stekte jag bacon. Sedan stekte jag sparris och vitlök.

Stekfettet använde jag som sås.

:)

Anmäl
2015-06-15 18:57 #6 av: TjockaBerta

#5

Åh vad gott det ser ut!

Anmäl