Matbröd, smörgåstårtor & kaffebröd

istället för äpple?

2015-05-26 17:39 #0 av: InkaAthilea

Jag tänkte göra en smörgåstårta som innehåller äpple men fick just veta att en av mina gäster inte tål äpple,.  Har någon något tips på vad man kan ha istället? 

(jag kan ju så klart bara ta bort äpplet...    men vill gärna ha det där fräscha! :) )

Anmäl
2015-05-26 17:42 #1 av: Whippet

Apelsin/Clementin, Vindruvor, Kiwi, Mango är de jag kommer på just nu, vi brukar ha vindruvor och apelsin/clementin på smörgåstårtorna vi gör. :)

I'm out Vilar huvudet i handen

Anmäl
2015-05-26 17:45 #2 av: InkaAthilea

Ja... det är ju goda grejer att ha på smörgåstårtan... glömde skriva att det var i en av fyllningarna...  :)

Anmäl
2015-05-26 17:46 #3 av: Whippet

#2 aha! Kommer inte på något just nu..

I'm out Vilar huvudet i handen

Anmäl
2015-05-26 17:47 #4 av: InkaAthilea

Funderar på om jag ska göra en likadan mini till den gästen... bara att det är utan äpple i...   men tycker att det är trevligast att alla äter samma.. :)

Anmäl
2015-05-26 19:24 #5 av: DesK

Päron kanske kan funka, om du hittar något som är lite syrligt.

Désirée

Anmäl
2015-05-26 22:31 #6 av: Sindri

Är man allergisk mot äpple kan det mycket väl gälla päron också.

Anmäl
2015-05-27 12:08 #7 av: JazzBass

Äpplet är antagligen med i receptet delvis för att tillföra extra syrlighet, så vad som helst som är syrligt, kanske citron eller nåt syrligt bär av nån sort kunde funka. Kanske krusbär? Det beror förstås på vad man ska kombinera med. Det viktigaste är väl att smakerna passar ihop och att man matchar mängderna så att ingen enskild smak kör över nån annan.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2015-05-27 12:31 #8 av: Achatina

Kålrabbi har lite samma konsistens men den är förstås inte söt.  Men tror jag hade kört med honguns/nätmelon i det läget. Speciellt om man citrusmarinerat den över natten. Vet inte om det fungerar i praktiken men i teorin bör det vara en vinnande kombo.

Anmäl
2015-05-27 19:13 #9 av: InkaAthilea

#7 krusbär!! Det lät ju faktiskt spännande... men kan man köpa det i vanlig matbutik`

Vet inte ens vad kålrabbi är...får googla det. :)

Tack för alla tips! 

Anmäl
2015-05-27 20:33 #10 av: Sindri

https://land.se/wp-content/uploads/2015/04/land_artiklar_kalrabbi.jpg

Kålrabbi passar både råriven i sallader och lagad i gratänger och som rostad rotfrukt i ugn. Kan bli väldigt spännande i en smörgåstårta.

Anmäl
2015-05-27 20:55 #11 av: InkaAthilea

Cool!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.