Desserter, frukt & godis

Champagnemousse

2015-05-16 20:16 #0 av: Victoriastel

Jag ska göra min syrras studenttårta. Undrar vilken champagne jag ska använda till moussen. Det ska också vara jordgubbar i fyllningen. Jag vill inte att det ska vara en för "stark" smak, 13 åringen ska ju också kunna äta;). Men nt för dyr heller. Max 150-200. Jag vet att det nt ens är i närheten av en flott chamagne men eftersom det ska vara ca 5dl av den så passar det priset bra. Ska det vara rose el. Vitt torrt till en ganska så söt tårta? Fick inge svar på bakverk så frågar här ist:)

Anmäl
2015-05-16 22:41 #1 av: Chestnut

Iofs inte champagne men jag har använt Asti Cinzano i tårtfyllning och det blev väldigt gott.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2015-05-19 15:55 #2 av: Åsa S

Äkta champagne är sällan söt utan har väldigt hög syra. Vill man ha nått som smakar liknande och är nästansom champagne så ska man välja en cremant från Frankrike de är tillverkade precis som champagne men är då inte från området champagne. De flesta systembolag har 3-4 sorter cremant och de ligger på runt 100kr. Annars kan man ju tänka sig en prosecco med lite sötma i (men inte sådär jättesöt som asti) ex. Robinian som lär finnas på alla systembolag ca 80-90kr. Beror lite på vilketstuk du vill ha på fyllningen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.