Mjölmat, gryn & ris

Återanvända ris?

2015-04-12 16:14 #0 av: Blanksteg

Hej,

Hur är det med risrätter egentligen... jag har läst att man inte bör återanvända ris. Brukar ni göra det? Jag tänkte börja med matlådor och frysa ner mat, däribland risrätter som jag sedan värmer i ugnen. 

Men är det alltså dåligt att frysa ner risrätter och sedan värma dem igen?

Anmäl
2015-04-12 16:22 #1 av: Scorpio97

Själv äter jag aldrig uppvärmd mat/rester, men min mamma och syster har haft ris i matlådan flera gånger utan problem. 

//Jessie

Anmäl
2015-04-12 16:23 #2 av: JonnaCecilia

Har aldrig hört, på vilket sätt skulle det vara "dåligt"? Jag har både fryst in till maträtter och gjort kallt ris till riswok eller liknande. Smaken brukar ju alltid bli lite sämre när en fryst in men det får en ju räkna med.

Anmäl
2015-04-12 19:14 #3 av: Hera

Har fryst in många gånger.  Men se till att kyla ner det fort. Ris kan bli dåligt i rumstemperatur. 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-04-13 16:21 #4 av: Maria

Jag har också alltid gjort matlådor och ris brukar gå bra att frysa precis som pasta till skillnad mot ex. potatis.

/Maria

 

Anmäl
2015-04-13 22:46 #5 av: Tant Grön

Om det inte är så mycket, så sparar jag det och gör stekt ris nästa dag. Brukar också frysa det utan problem. Men som Hera skrev, det kan bli dåligt om det står länge i rumstemperatur.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.