Annons:
Etiketterkonserveratinlagtsyltmarmelad
Läst 7156 ggr
Saffran0Spice
2015-01-28 19:36

Cornichoner någon?

Är det någon mer än jag som är ''besatt'' av dessa små godingar 😍
Äter dom främst som dom är och i sallad eller på mackan, men har ni tips på vad man mer kan ha dem till?

Skulle de passa i någon köttgryta eller liknande tror ni? 🙂

Annons:
IceTee
2015-01-28 19:38
#1

Jag äter dem som de är på kvällen utan något till, haha 😃 löjligt goda!😍

Medarbetare på Skor iFokus

Saffran0Spice
2015-01-28 19:41
#2

#1 Jag med - har satt i mig nästan en halv burk just i detta nu 😃

[Sabina]
2015-01-28 19:44
#3

Mums ja,de är goda.🙂 Jag brukar servera till stek och gräddsås, förutom som du TS

Saffran0Spice
2015-01-28 19:44
#4

#3 Ja, kan tänka mig att de passar bra till tex tjälknöl!

[Sabina]
2015-01-28 19:46
#5

#4 Mums ja, men de går också bra till tex färsbiffar 🙂

Saffran0Spice
2015-01-28 19:47
#6

Vad hungrig man blev.. 🤤

Annons:
IceTee
2015-01-28 19:56
#7

#6 jag är faktiskt påväg för att hämta lite! Hahaha, kan ju inte vara det värsta att äta på kvällen liksom!👍

Medarbetare på Skor iFokus

Saffran0Spice
2015-01-28 19:59
#8

#7 hehe tror det beror på antalet burkar i det fall 😃
Synd bara att de inte finns i större burkar - blir så dyrt med masa små som tar slut så fort >.<

IceTee
2015-01-28 20:05
#9

#8 känner igen det…
Har ni något specifikt märke som är godare än andra?

Medarbetare på Skor iFokus

Saffran0Spice
2015-01-28 20:07
#10

Jag föredrar Findus - men ICAs duger ^^

IceTee
2015-01-28 20:14
#11

#10 jag tycker att ICAs är alldeles för söta för mig! 
Jag gillar Felix, det är i mina ögon de allra bästa! Så där härligt sura ❤️

Medarbetare på Skor iFokus

Saffran0Spice
2015-01-28 20:16
#12

#11 Felix menar jag också!
Inte Findus XD

IceTee
2015-01-28 20:16
#13

#12 antog det! Tror inte ens att findus har det?

Medarbetare på Skor iFokus

Annons:
Saffran0Spice
2015-01-28 20:18
#14

#13 haha nej, skrev findus för att jag tänkte på kattmat 😂

Men som sagt är Felix de bästa - deras får käkarna att pirra lite av det sura och de är precis lagom salta😍

IceTee
2015-01-28 20:20
#15

#14 precis, de är helt perfekta! Saknar inget! 

Jo, en större bruk 😭

Medarbetare på Skor iFokus

Saffran0Spice
2015-01-28 20:21
#16

#15 man kanske skulle maila och klaga på burkarnas storlek?
Kanske de börjar med större då😃

IceTee
2015-01-28 20:22
#17

#16 om vi samlar ihop ett gäng (eller bara skaffar flera mejladresser 😇) så kan vi få till det 👍

Medarbetare på Skor iFokus

Saffran0Spice
2015-01-28 20:24
#18

#17 Man hade kunnat fixa en namninsamling om man bara hade FB!

Men jag har tyvärr inte det =P

TjockaBerta
2015-01-28 20:25
#19

Jag äter dem till paté och Cumberlandsås

>>>Malum domesticum<<<

Halvdansken
2015-01-28 21:40
#20

Om ni bor nära Danmark så köp dem där, de har de i rejäla burkar på Netto. Typ vanlig inlagd-gurka-storlek. Ofta inlagda med små syltlök som får en annorlunda salt smak.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Annons:
[TanatosNyx]
2015-01-28 23:31
#21

kolla i hyllorna med "världsmat", där kan det finnas stora burkar. Samma sak på t.ex. willys har jag sett stora burkar med vad jag tror är cornichons.

VästkustFia
2015-01-29 14:09
#22

#21 Precis! Man hittar många sorters god gurka om man letar lite utanför det svenska standardsortimentet. Libanesisk gurka (av märket Sevan tror jag) påminner t ex om cornichoner i smaken. De burkarna är visserligen inte jättestora men större än en normal cornichonburk.

Maria
2015-01-30 10:07
#23

Jag älskar ju saltgurka framför det söta inläggningsgurkan och jag har hittat burkar med små mini saltgurkor på "Orientlivs" här i Göteborg. Såååå goda😛

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

[Sabina]
2015-01-30 12:42
#24

#23 Tack för tipset, det ska jag försöka titta efter när/om jag kommer iväg dit. (De har såå goda baklavas där 😍)

Maria
2015-01-30 18:22
#25

#24 Ja där finns mycket gott och spännande😉

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Martin
2015-02-14 16:47
#26

Funkar bra i olika fläskfilégrytor. Även med stark korv.

mvh Martin

Saffran0Spice
2015-02-14 16:51
#27

Åh önskar jag hade några nu till min ungsfalu och mos 😍

Annons:
[Sabina]
2015-02-14 17:14
#28

Mums, nu blev jag supersugen på lite cornichoner när jag fick syn på denna tråd igen 😛

Zepp
2015-02-14 17:15
#29

Som sagt vad.. på Willys har de "utländska" i större burkar!

Testa även den Polska syrade saltgurkan!

Skippa den vilda gurkan!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Maria
2015-02-14 17:47
#30

#29 Vild gurka?

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Zepp
2015-02-14 17:49
#31

Japp.. "Vild Gurka", är tydligen någon vild släkting till vår slanggurka!

Du behöver inte testa, det har jag redan gjort för dig, den smakar skit!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Maria
2015-02-14 17:50
#32

Haha, där ser man.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Zepp
2015-02-14 17:54
#33

Oså för att man inte skall ta fel!

Fast.. det kan kanske finnas någon som uppskattar den???

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Maria
2015-02-14 17:55
#34

#33 Jag ska akta mig för den burken😃

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Annons:
Zepp
2015-02-15 15:14
#35

Troligen.. utan att jag vet något om detta så kanske den är nyttig?

Iallafall.. Chornichcons och Polsk syrad saltgurka är svingott!

Mitt tips.. förutom att botanisera Willys udda sortiment är Polsk syrad Saltgurka, har jag även hittat på ICA!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

[Sabina]
2015-02-15 15:20
#36

#35 Syrad saltgurka låter lite kaka på kaka men hittar jag en liten burk måste jag nog köpa och smaka. Syrad vitkål är ju så himla gott

Zepp
2015-02-15 15:26
#37

Det är stora burkar.. iallafall på Willys/ICA!

Gillar du surkål och liknade gillar du garanterat Syrad saltgurka!

Syrligare än inlagd gurka enligt svenskt recept.. i övrigt det samma!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

[Sabina]
2015-02-15 15:39
#38

#37 Så bra att kunna utöka repertoaren lite med syrad saltgurka 🙂 . Detta ska provas! 👍

Zepp
2015-02-15 16:23
#39

Såhär ser den ut.. fast på den jag menar står det Polsk Saltgurka, mjölksyrad!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

[Sabina]
2015-02-15 16:34
#40

Tack, ska bli spännande att smaka på 🙂

Zepp
2015-02-15 16:43
#41

Tog en av de av misstag.. de ser ju nästan lika dana ut.. numera väljer jag den syrade av smakskäl!

Lika väl som jag gillar Chornichons, syrligare, knaprigare!

Brukar även ha vanlig svensk skivad smörgåsgurka hemma.. den är oxå god, passar lixom bra till vissa rätter!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Annons:
Vaargen
2015-02-16 17:51
#42

nu blev jag sugen på cornichoner av denna tråd 😐

VildaVittra
2015-02-27 18:58
#43

Såg att matsmart säljer cornichoner billigt just nu. Upp till 20 kg går portot på 49 kr. http://www.matsmart.se/cornichoner

Matsmart är en mataffär på nätet som säljer ut partier med mat billigt som annars skulle kasseras.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

CheChe
2015-03-06 02:22
#44

Ska öppnad burk stå i rumstemperatur eller i kylskåp?

IceTee
2015-03-06 03:56
#45

#44 jag har alltid den i kylskåp!

Medarbetare på Skor iFokus

Maria
2015-03-06 06:10
#46

Står en öppnad burk framme så blir den lätt dålig.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

JazzBass
2015-03-06 07:51
#47

Tack för att ni lärde mig ett nytt ord. Har alltid kallat dem minigurkor. 🙂

Smakmässigt så visst är dom helt okej, men inte är det nånting som jag köper för att småäta utan för att jag ska använda dem till nånting annat. Till julbordet i vintras gjorde jag till exempel en blandning av minigurkor, gröna oliver, kalamataoliver och fetaostkuber, som jag kryddade/smaksatte med lite färsk timjan och citronsaft, lade i en ny burk och hällde kallpressad rapsolja över. (Olivoja blir så trist i kylen så därför valde jag rapsolja). Hade jag inte glömt bort det, hade jag också lagt med en sats ugnstorkade körsbärstomathalvor, men de åkte nu ner i en skild burk istället.

I övrigt gillar jag dessa (och inlagd gurka överlag) i kombination med leverpastej, bacon, majonnäs och… brieost!! Namnam.🙂

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

CheChe
2015-03-06 08:06
#48

#47 Någon form av tapenade?

Annons:
JazzBass
2015-03-06 12:40
#49

#48 - Nej, jag lät alla ingredienser vara hela som de var, mixade alltså inte ihop nånting. Gav också ett par burkar av blandningen i julklapp. 🙂

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

[Sabina]
2015-03-06 12:47
#50

#47 Den blandningen lät mer än delikat 😍🙂

JazzBass
2015-03-06 12:57
#51

#50 - Tack, ja det blev den. 🙂 Busenkelt också, hällde bara ut innehållet i alla burkarna i ett durkslag och sedan i en bunke, var jag smaksatte blandningen med citron, färsk timjan och lite salt. Sedan öste jag bara över blandningen i nya burkar och hällde rapsolja över. Klart! Jag såg bara till att inte köpa några konserver i olja utan endast sådana med saltlag, och undvek de billigaste sorterna.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

nadilda
2015-03-06 15:59
#52

Min favoritgryta innehåller cornichoner, syltlökar, fläskfilé och någon stark korv. Ändå tillfället då jag gillar chornichoner.

[Sabina]
2015-03-07 09:11
#53

Idag kommer det bli lite av grekiskt tema; jag ska göra #47 JassBass recept med cornichner, + extra cornichoner vid sidan om såklart och tzatiki. Längtar redan till kvällens middag.
Men får väl börja med frukosten 😉

[Sabina]
2015-03-08 00:46
#54

Jag kan rekommendera #47 JazzBass recept väldigt mycket.
Nu blev det inte så mycket grekiskt tema här hemma ändå, som jag tänkt från början utan det blev utbankad benfri kotlett med råstekt potatis. Det var jättegott med cornichon-blandningen till, då syran från cornichonerna och citronen tog udden av - och gifte sig fint med resten av den lite fetare maten.
Nackdelen var att man åt alldeles för mycket … 😎

Anterrabae
2015-03-16 12:50
#55

Har en fläskfilé-gryta med chorizo och bacon där det ska vara cornichoner, oliver och paprika i. Man fräser chorizo och bacon så de avger sitt fett, sen lägger man i bitar av valfritt snabblagat fläskkött samt lök och rör runt. I med grädde som sås (funkar med gräddmjölk eller cremefraiche också. Och hackade oliver, cornichons och röd och gul paprika. Serveras med ris, bulgur, couscous eller bara ångade grönsaker och en fräck sallad.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Annons:
Upp till toppen
Annons: