Soppor och såser

Olja i redning istället för smör/margarin?

2015-01-19 22:03 #0 av: Scorpio97

I en soppa jag gillar börjar man med att smälta smör och sedan ha i vetemjöl, alltså vanlig redning. Går det att byta ut smöret mot olja, exempelvis raps? Eller går det då inte att få i vattnet utan att det delar sig?

//Jessie

Anmäl
2015-01-19 22:06 #1 av: [Sabina]

Det går bra med oljan också, jag tror det är just mjölet som fungerar som en sorts bindemedel (och förtjockningsmedel förstås) mellan vätska och fett

Anmäl
2015-01-21 16:05 #2 av: Scorpio97

Tack. Provade idag och det funkade utmärkt (: 

//Jessie

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.